Американските военни съобщиха в петък, че са унищожили дронове и

...
Американските военни съобщиха в петък, че са унищожили дронове и
Коментари Харесай

САЩ свалили ракети и дронове на хусите в Йемен и Червено море

Американските военни оповестиха в петък, че са унищожили дронове и противокорабни крилати ракети на хусите в Йемен и Червено море , оповестява " Ройтерс ".

Така са предотвратили непосредствена опасност за комерсиалните кораби и корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Ударите са поразили четири безпилотни летателни апарата и две крилати ракети, сподели централното командване на армията.

Военните също по този начин са свалили три дрона за еднопосочна офанзива на хутите покрай търговски кораби, опериращи в Червено море , се споделя в известието.

Ударите са били нанесени в четвъртък и петък , заяви Централното командване. Няма вреди на нито един транспортен съд, добави той.
 Хусите не разрешават плаването в Червено море, Аденския залив и Арабско море
Хусите не разрешават плаването в Червено море, Аденския залив и Арабско море

Те ще употребяват „ подводни оръжия “, с цел да ескалират своите удари в Червено море, споделя водачът

Припомняме, че по-рано тази седмица  хусите не разрешиха на плавателни съдове, свързани с Израел, Съединени американски щати и Англия, да плават в близките морета.

Ходът за възбрана на такива кораби от Червено море, Аденския залив и Арабско море пристигна откакто английските морски организации оповестиха за ракетна офанзива, запалила товарен транспортен съд край южния бряг на Йемен.

Подкрепяните от Иран йеменски хуси ще ескалират офанзивите си против кораби с " подводни оръжия ".

" Операциите в Червено и Арабско море, пролива Баб ал Мандаб и Аденския залив не престават, ескалират и са ефикасни ", добави Абдулмалик ал Хути в телевизионна тирада. Той не даде детайлности за " подводните оръжия ".

Присъединените към Иран бунтовници хуси в Йемен нанесоха многократни удари с дронове и ракети в Червено море, пролива Баб ел-Мандеб и Аденския залив от ноември в символ на взаимност с палестинците, до момента в който войната Израел-Хамас продължава и броят на жертвите в Газа доближава съвсем 30 000.
 Хусите блъснали 2 кораба на Съединени американски щати в Аденския залив
Хусите блъснали 2 кораба на Съединени американски щати в Аденския залив

Групировката по-рано разгласи, че счита всички американски и английски кораби за законни военни цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР