Американските военни съобщиха, че са нанесли удари по три подземни

...
Американските военни съобщиха, че са нанесли удари по три подземни
Коментари Харесай

САЩ поразиха 3 подземни склада на хутите в Йемен

Американските военни оповестиха, че са нанесли удари по три подземни склада, употребявани от хутите в Йемен, до момента в който подкрепяните от Иран бунтовници не престават да правят набези против корабоплаването в Червено море.

Силите на Съединени американски щати " нанесоха удари за самозащита против три подземни склада на хутите в следените от иранските терористи хути региони на Йемен ", се споделя в изказване на Централното командване (CENTCOM).

В него се показва още, че през вчерашния ден американските сили са унищожили четири безпилотни летателни апарата в следените от хутите региони на Йемен, като в същото време са записали четири противокорабни балистични ракети, изстреляни от хутите към Червено море.

" Не са докладвани пострадвания или вреди от американски, съдружни или търговски кораби ", обявиха от CENTCOM.

Хутите започнаха да нападат кораби в Аденския залив и Червено море през ноември.

Те се заканиха да нападат израелски, английски и американски кораби, както и плавателни съдове, насочващи се към израелски пристанища, нарушавайки трафика по жизненоважния търговски път край крайбрежията на Йемен.

Нападенията доведоха до увеличение на застрахователните разноски на корабите, преминаващи през Червено море, и накараха доста корабни компании да изберат надалеч по-дългия маршрут към южния завършек на Африка. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР