Американските военни нанесоха нов удар, ден след вълната от ракетни

...
Американските военни нанесоха нов удар, ден след вълната от ракетни
Коментари Харесай

Байдън: Ще продължим да нанасяме удари по хутите

Американските военни нанесоха нов удар, ден след вълната от ракетни офанзиви против йеменските хути. Мишената тази нощ е била радар, покрай столицата Сана. От Централното командване на Съединени американски щати показаха, че задачата е да се ограничи способността на хутите да нападат морски съдове. Ударът е бил осъществен от американския транспортен съд " Карни " благодарение на ракети " Томахок " и е обвързван с офанзивите, подхванати през вчерашния ден против хутите. По-рано йеменските бунтовници на собствен ред изстреляха противокорабна ракета в отговор на Съединени американски щати и Англия. Американските военни споделиха, че не е бил изумен нито един транспортен съд.

Вчера съдружниците са нанесли общо над 150 удара по 30 обекта на хутите. Съединени американски щати още веднъж обясниха, че дейностите са свързани с опитите на йеменските бунтовници да попречват свободното мореплаване в Червено море. В Организация на обединените нации Русия осъди ударите и ги назова " фрапираща експанзия ". Съединени американски щати отвърнаха, че дейностите са законни, според интернационалното право, тъй като са ориентирани против бунтовници, които неразумно атакуват кораби в Червено море и Аденския залив.

" Заедно със съдружниците ни ще продължим да нанасяме удари по хутите, в случай че те продължат със " скандалното си държание " в Червено море. Иран не желае война с нас, само че хутите са терористична формация ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

По улиците на йеменската столица Сана се събра многохиляден митинг против ударите на Съединени американски щати и Англия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР