След влизането в сила на спорния закон, който ограничава чуждестранното

...
След влизането в сила на спорния закон, който ограничава чуждестранното
Коментари Харесай

Забраниха на депутати от Грузия да влизат в САЩ

След влизането в действие на противоречивия закон, който лимитира задграничното въздействие върху неправителствените организации в Грузия, Вашингтон разгласи забрани за влизане в страната на депутати от грузинската ръководеща партия, съобщи организация ДПА, представена от БНР.

Първоначално глобите засягат сред две и три дузини лица, в това число членове на Народното събрание от ръководещата партия " Грузинска фантазия “ и членове на техните фамилии, заяви представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Ако Грузия не промени закона, против който месеци наред се организират всеобщи митинги, може да последват нови наказания. 

Законът, който беше подписан от ръководителя на Народното събрание в понеделник, постанова по-строга отчетност на самостоятелните медии и други организации на гражданското общество, в случай че те получават повече от 20 % от финансирането си от чужбина.

Критиците се притесняват, че това ще затрудни сериозното отразяване в медиите и че, както в Русия, самостоятелните организации ще бъдат възпрепятствани и заглушавани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР