Американските военни извършиха още една атака срещу ракетни площадки в

...
Американските военни извършиха още една атака срещу ракетни площадки в
Коментари Харесай

Атаката на САЩ срещу хутите в Йемен

А мериканските военни направиха още една офанзива против ракетни площадки в следените от хутите региони. Атаките пристигнаха, откакто Съединените щати нарекоха подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути като “глобална терористична организация ” след седмици на ракетни и безпилотни офанзиви против интернационалните кораби в Червено море и Персийския залив.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Карла Баб в своя репортаж от Пентагона.     

В сряда Съединени американски щати нарекоха бунтовниците хути “терористична група ” след към 30 офанзиви против интернационалните морски пътища от средата на ноември. 

„ Ако хутите спрат офанзивите, можем да преразгледаме решението “, споделя Джон Кърби, шеф на стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност. 

„ Хутите би трябвало да се запитат, каква част от качествата им желаят да бъдат понижени и разрушени в светлината на тези противозаконни безразсъдни и рискови офанзиви “, споделя генерал-майор Пат Райдър, прессекретарят на Пентагона 

„ Това е неоколониален план, в който Ислямската република взе участие, с цел да откри проксита и да пробие дупки в арабското сърце на Близкия изток, с цел да може да ги накара да се бият с идеалния идеологически съперник на Ислямската република, който е еврейската страна в Близкия изток ”, счита Бенам Бен Талеблу от Фондация за отбрана на демокрациите. 

Иран доставя противозаконни оръжия на подставени лица в Близкия изток: в Газа, Ливан, Сирия, Ирак и Йемен, предава VOA .  

Този месец силите на Съединени американски щати са конфискували няколко усъвършенствани стандартни оръжия, предопределени за Йемен, създадени от Иран. Иран отхвърля да е снабдявал хутите с ракети, макар многократните доказателства за противното.  

Техеран извърши смъртоносни ракетни удари в Ирак и Пакистан тази седмица, разгневявайки своите съседи. Исламабад отзова иранския си дипломат, откакто жителите на Иран в северния кюрдски район започнаха всеобщи митинги. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР