Американските власти тайно стимулират селскостопанските и корабните компании да увеличат

...
Американските власти тайно стимулират селскостопанските и корабните компании да увеличат
Коментари Харесай

САЩ тайно насърчава бизнеса да увеличи покупките на селскостопански торове от Русия

Американските управляващи скрито подтикват селскостопанските и корабните компании да усилят размера на торовете, които купуват от Русия на фона на глобите и страховете заради риска от световна продоволствена рецесия, оповестява Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Събеседниците на организацията показаха, че банките, застрахователите и превозвачите се опасяват от несъзнателно нарушение на разпоредбите и въвеждането на ограничаващи ограничения против тях за съдействие с съветските производители на торове. Това докара до внезапно понижаване на доставките и се отрази на бързото повишаване на цените на храните.

Износът на торове от Русия е намалял с 24% тази година, написа Bloomberg, отбелязвайки, че опитите за изпращане на украински артикули с железопътен превоз до Европа са дали скромни резултати заради разликите в ж.п. габаритите и други логистични проблеми.

По мнението на организацията, американските чиновници са сюрпризирани от защитните ограничения на фирмите и са в парадоксалната позиция да се пробват да намерят метод за поощряване на съдействието. Служители от автомобилната промишленост са споделили на Bloomberg, че са нужни по-съгласувани интернационалните старания за справяне с опасенията.

Представител на Съединени американски щати участва на спонсорирани от Организация на обединените нации диалози в Москва при започване на юни, които засягат въпроса за доставките, споделиха източници на организацията, обсъждайки тематики, които не е решено да се пазят в загадка, защото тазгодишният дефицит на торове заплашва да повлияе на реколтата през идната година.

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи по време на брифинг при започване на юни за съдействието с сътрудниците във Вашингтон, което има за цел „ да получи към половината от това, което Украйна изнася всеки месец “. Ръководителят на Службата за съгласуваност на глобите на Държавния департамент Джеймс О`Брайън сподели, че има " забележителен недостиг ".

В началото на юни генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш приписа тазгодишната продоволствена рецесия на дефицита на торове, като уточни, че тя заплашва с дефицит на храна през 2023 година Цените на храните са на „ доста високи стойности за всички времена “, а цената на торовете се е нараснала повече от два пъти, „ обезпокоително е на всички места “, продължи той.

Гутериш заключи: „ Без торове дефицитът на царевица и пшеница ще се популяризира върху всички съществени култури, в това число и ориз, и ще бъде с опустошително влияние върху милиардите поданици на Азия и Южна Америка “.

През април Европейският съюз ограничи вноса на създадените в Русия торове: квотата за калиев хлорид ще бъде 837,57 хиляди т, до момента в който квотата за другите торове, съдържащи калий, ще бъде 1,57 млн. т. Европейските страни одобриха ограничавания против закупуването на торове и от Беларус.

Съединените щати не са наложили ограничавания върху износа на зърно и торове от Русия, съобщи в края на май пратеникът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд, като уточни, че " фирмите са малко нервни " по отношение на които Вашингтон е подготвен да изпрати " гаранционни писма ", с цел да насърчи закупуването на артикули на фона на страховете, дължащи се на глобите “.

В края на май съветският президент Владимир Путин увери френския водач Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, че Москва е подготвена да усили износа на торове и селскостопански артикули, само че това „ ще изисква унищожаване на съответните санкционни ограничавания “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР