Американските власти са проучили около 800 мистериозни сведения за неидентифицирани

...
Американските власти са проучили около 800 мистериозни сведения за неидентифицирани
Коментари Харесай

В търсене на НЛО: пет разкрития от първата среща на НАСА

Американските управляващи са проучили към 800 мистериозни сведения за неидентифицирани летящи обекти, събирани в продължение на десетилетия - само че единствено дребна част са в действителност необясними, споделя група от откриватели.

, с цел да изясни работата си по това, което назовава неидентифицирани аномални феномени (НАЯ - терминът размени НЛО, бел. ред.).

НАЯ се дефинират като наблюдения, " които не могат да бъдат разпознати като самолети или известни естествени явления от научна позиция ".

Панелът организира първото си обществено съвещание в сряда.

Ето някои от разкриващите моменти.

Много наблюдения могат да бъдат обяснени - други остават мистерия

" Имаме от 50 до 100 нови сведения всеки месец ", сподели Шон Къркпатрик, шеф на Службата за разрешаване на аномалии във всички домейни (AARO), част от Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Но той съобщи и че броят на тези наблюдения, които са " евентуално в действителност аномални ", е 2% до 5% от общата база данни.

В даден миг от чуването видео, снимано от военноморски аероплан над западната част на Съединени американски щати, показваше поредност от точки, движещи се по нощното небе. Военният аероплан не е съумял да прехване обекта, който се оказал търговски аероплан, летящ към огромно летище.

 За пръв път от 50 години Пентагонът ще приказва обществено какво знае за НЛО За пръв път от 50 години Пентагонът ще приказва обществено какво знае за НЛО

Други наблюдения са по-мистериозни.

В отчет на Пентагона от 2021 година се споделя, че от 144 наблюдения на военни водачи, направени от 2004 година насам, всички с изключение на едно остават необяснени. Властите не изключват опцията обектите да са извънземни.

Поверителността лимитира следствията на НАСА

Г-н Къркпатрик означи и че опасенията за дискретност лимитират следствията на организацията. " Можем да насочим най-големия уред за събиране в целия свят във всяка точка, която пожелаем ", сподели той.

" Голяма част от това, с което разполагаме, е към континенталната част на Съединените щати ", добави той. " Повечето хора... не харесват, когато насочим целия ни уред за събиране (на данни и сигнали - бел. ред.) към задния ви двор. "

Микровълни и оптични илюзии

Данните, свързани с НАЯ, постоянно са сложни за пояснение и могат елементарно да бъдат изкривени.

Дейвид Спергел, ръководител на екипа за НАЯ на НАСА, загатна за изблик на радиовълни, уловен от откриватели в Австралия.

 Извънземни в Слънчевата система? Търсенето на живот едвам стартира Извънземни в Слънчевата система? Търсенето на живот едвам стартира

" Те имаха в действителност странна конструкция. Хората не можеха да схванат какво се случва. След това стартират да виждат доста от тях, събрани дружно към обяд ", сподели той. Оказало се, че сензитивните принадлежности, употребявани от откривателите, улавят сигнали от микровълнова печка, употребена за стопляне на обяда им.

Скот Кели, някогашен астронавт и водач с десетилетия опит, описа история за оптична заблуда. Той и вторият му водач летели покрай Вирджиния Бийч и сътрудника му " бил уверен, че сме летели с НЛО ".

" Не го видях. Обърнахме се, отидохме да го разгледаме, оказа се, че е Барт Симпсън във тип на балон (Барт Симпсън е воин от " Семейство Симпсън - бел. ред.). "

Стигмата и тормозът попречват проучванията

Търговските водачи са доста неохотни да рапортуват за наблюдения, сподели господин Спергел, поради стигмата към летящите чинии. " Една от нашите цели е да премахнем стигмата ", сподели той, " тъй като има потребност от висококачествени данни, с цел да се отговори на значими въпроси по отношение на UAPs. "

И някои учени са били изправени пред тормоз онлайн за работата си в региона. " Тормозът единствено утвърждава заклеймяването на региона на НАЯ, доста попречва научния развой и обезсърчава другите да учат тази значима тематика ", сподели ръководителят на науката на НАСА Никола Фокс.

Нова епоха на бистрота

Една от аргументите срещата в сряда да е толкоз забележителна е смяната в метода на НАСА. Космическата организация прекара десетилетия в развенчаване на наблюдения на НЛО.

В края на чуването комисията отговори на въпроси от обществеността. Едната беше " Какво крие НАСА? "

Дан Евънс от НАСА отговори, че организацията се е заела с прозрачността. " Ето за какво през днешния ден сме тук онлайн по малкия екран ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР