Американските власти осуетиха заговор за убийството на сикхски сепаратист на

...
Американските власти осуетиха заговор за убийството на сикхски сепаратист на
Коментари Харесай

САЩ осуетиха заговор за убийството на сикхски сепаратист на американска земя

Американските управляващи осуетиха скрит план за убийството на сикхски сепаратист на американска земя и издадоха предизвестие на държавното управление на Индия заради опасения, че то е забъркано в заговора, съгласно голям брой осведомени със случая.

Целта на заговора беше Gurpatwant Singh Pannun, американски и канадски жител, който е основен консултант на Sikhs for Justice, основана в Съединени американски щати група, която е част от придвижване, настояващо за без значение страна на сикхите, наречена „ Халистан “.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън повдигна въпроса в полемика с министър-председателя на Индия Нарендра Моди по време на среща на срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи през септември, научи Financial Times.

Съветът за национална сигурност удостовери отчета на Financial Times за заговора в сряда и сподели, че Съединени американски щати са повдигнали въпроса пред Индия, в това число „ на най-високо равнище “.

Хората, осведомени със случая, които пожелаха анонимност заради сензитивния темперамент на разследващите данни, провокирал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР