Американските власти нямат право да казват нищо на други страни

...
Американските власти нямат право да казват нищо на други страни
Коментари Харесай

Петер Сиярто: САЩ нямат право да говорят за демокрацията в Унгария, тъй като те самите нарушават демократичните норми

Американските управляващи нямат право да споделят нищо на други страни за демокрацията, защото самите те нарушават демократичните правила, пробвайки се да отстранят някогашния президент Доналд Тръмп от присъединяване в изборите. Това мнение изрази министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто на конференция след среща в Будапеща с сътрудника си от Северна Македония Буяр Османи, който сега ръководи Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Репортери го помолиха да разяснява известията, че администрацията на Джо Байдън и депутатите от Демократическата партия се стремят да не позволен републиканеца Тръмп до президентските избори през 2024 година, като употребяват правосъдни каузи, заведени против него, както и разпореждания от конституцията на Съединени американски щати. Сега, отговори Сиярто, Съединените щати ще би трябвало да „ отсрочат своите поучителни изказвания за положението на унгарската народна власт “.

“Оттук нататък не желаеме да чуваме от американците по какъв начин работи демокрацията тук, по какъв начин работят институциите, по какъв начин стоят нещата с върховенството на закона. Защото, в случай че те могат да дисквалифицират един от главните претенденти на изборите, тогава ние няма одобрявам всевъзможни рецензии от тях във връзка с действието на нашата политическа система “, сподели ръководителят на унгарското външно министерство, чиято тирада беше излъчена на страницата му във Facebook.

Сиярто сподели още, че отстраняването на Тръмп от президентската конкуренция би било доста неприятна вест, защото при положение на нова победа в битката за Белия дом, той може да реализира споразумяване на спора в Украйна. “Имаме всички учредения да имаме вяра, че в случай че Доналд Тръмп стане президент на Съединените щати, тогава доста скоро ще пристигна мирът. Ние също по този начин сме уверени, че в случай че Доналд Тръмп стане президент на Съединените щати, тогава тази война няма да се разшири на открито “, означи министърът.

„ Така че за тези, които се застъпват за мир, би било доста неприятна вест, в случай че напъните на Съединените щати да отстраняват най-вероятния претендент за президент [от Републиканската партия] са сполучливи “, добави външният министър.

По-рано Сиярто сподели, че Унгария разчита на завръщането на Тръмп в Белия дом, което ще му разреши да се оправи с уреждането на обстановката в Украйна. За това неведнъж е приказвал и унгарският министър председател Виктор Орбан. В скорошно изявление с американския ефирен публицист Тъкър Карлсън той изрази убеденост, че в случай че завоюва президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, Тръмп ще успее да постави завършек на украинския спор.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР