Американските служители по безопасността на въздушния транспорт съобщиха, че ще

...
Американските служители по безопасността на въздушния транспорт съобщиха, че ще
Коментари Харесай

Пътнически самолет едва не се разби в Тихия океан

Американските чиновници по сигурността на въздушния превоз оповестиха, че ще проверяват за какво самолет Boeing 777 неочаквано е изгубил височина и съвсем е паднал в Тихия океан, съобщи Би Би Си.

Полет 1722 на United Airlines напуска Мауи на 18 декември и се изкачва, когато ненадейно пада на 425 м, се споделя в отчетите.

Стабилизира се единствено на 775 фута надморска височина и каца безвредно в Сан Франциско 27 минути по-рано. 

Полетът върви нормално до 71 секунди след излитането от летище Кахулуи, когато внезапно надморската височина пада, съгласно данни от авиационния уеб страница Flightradar24.

Националният съвет за сигурност на превоза (NTSB), който проверява злополуките на американски самолети, ще изготви отчет за случая в границите на три седмици.

Пътникът Род Уилямс сподели пред CNN: „ Имаше писъци в самолета. Всички знаеха, че нещо е извънредно или най-малко, че това не е обикновено. “

Той сподели, че е " отрезвяваща " мисълта, че евентуално си на към пет секунди от удара във водата.

Пилотите на полета са подали вътрешен отчет за сигурност след кацането, сподели представител на United Airlines пред Би Би Си. Те имат общо 25 000 часа летателен опит.

Разследване на самолетната компания докара до в допълнение образование на водачите. „ Безопасността остава наш най-голям приоритет “, съобщи представител на компанията в изказване.

Инцидентът е измежду редица евентуално рискови събития, докладвани неотдавна от американските самолетни компании. На 4 февруари товарен аероплан на FedEx прекъсна кацането си, с цел да избегне аероплан на Southwest Airlines на интернационалното летище Austin-Bergstrom в Тексас.

На летище Джон Кенеди в Ню Йорк през януари полет на Delta спря на пистата по време на политане, с цел да избегне аероплан на American Airlines.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР