Американските санкции срещу Русия заради анексирането на Крим ще продължат,

...
Американските санкции срещу Русия заради анексирането на Крим ще продължат,
Коментари Харесай

Белият дом: Санкциите остават, докато Русия не върне Крим на Украйна

Американските наказания против Русия поради анексирането на Крим ще продължат, до момента в който полуастрова не бъде върнат на Украйна. Това съобщиговорителят на американския президент Сара Сандърсна прескнференция в Белия дом в понеделник, предадоха международните организации.

" Ние не признаваме опита на Русия да анексира Крим. Санкциите против Русия ще продължат до момента в който Русия не върне полуострова на Украйна ", сподели Сандърс.

Неотдавнашни изявления на американския президент Доналд Тръмп, който ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин на 16 юли в Хелзинки, и на съветника му по националната сигурност Джон Болтън подхраниха спекулации в американски медии, че Вашингтон може да промени позицията си за Крим, отбелязва ДПА.

Миналия петък Тръмп заяви, че на срещата си с Путин счита да засегне тематиката за Крим.

Коментирайки тези думи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи в понеделник пред публицисти, че Кримският полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 година, е неделима част от Русия и не може да бъде тематика от дневния ред на срещата сред двамата президенти.

" Президентът на Русия нееднократно е казвал и е разяснявал на своите събеседници, че в дневния ред не може и в никакъв случай няма да има подобен въпрос, тъй като Крим е неделима част от Русия. Всички останали въпроси са консенсусни, въпроси, подлежащи на разискване, и такива, по които може да се търсят вероятни точки на съвпадащи позиции ", сподели Песков, представен от ТАСС.

Миналата седмица Европейският съюз удължи глобите против Русия до края на годината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР