Американските регулатори разрешиха използването на ваксината Пфайзер и Байонтек при

...
Американските регулатори разрешиха използването на ваксината Пфайзер и Байонтек при
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха ваксинирането с Пфайзер на юноши между 12 и 15 години

Американските регулатори позволиха потреблението на имунизацията " Пфайзер " и " Байонтек " при малолетни от 12 до 15 години. Решението на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединените щати ще разшири обсега на имунизационната акция в страната. Две други ваксини - на " Модерна " и " Джонсън и Джонсън ", също са утвърдени, само че за лица над 18 години, оповестява Българска национална телевизия.

В Съединени американски щати дефинираха като значима стъпка в битката с пандемията използването на ваксина против COVID-19 при малолетни. Досега препаратът на американската фармацевтична компания " Пфайзер " и немския ѝ сътрудник " Байонтек " беше позволен при хора над 16 години, само че към този момент долната възрастова граница е 12 години. Това е първата ваксина в страната, получила утвърждение за тази възрастова група.

" Знаем, че това е огромна стъпка за нашата страна. Ваксинирането на по-младата част от обществото ни приближава до връщането към някаква нормалност и към края на пандемията. Сега родителите и настойниците могат да си отдъхнат с увереността, че решението на нашата организация е въз основата на изчерпателен обзор на всички възможни научни данни, с които разполагаме за всички коронавирус ваксини ", съобщи доктор Джанет Уудкок от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати.

Ваксината ще бъде разполагаем за изключителна приложимост при малолетните от четвъртък. Повечето деца прекарват леко коронавирус или въобще нямат признаци. Американските педиатри са на мнение, че са вероятни бъдещи затруднения даже при леко прекарана зараза.

" Има по-висок риск, в случай че детето ви се болести с коронавирус - даже да няма признаци, да получи затруднения като миокардити, каквито следим при деца спортисти. Проблемите може да се появят от 6 до 12 месеца след инфекцията и да станат причина за сърдечни болести в зрелост. При имунизацията нещата наподобяват отлично - в действителност наподобява, че е доста безвредна и ефикасна ", разяснява педиатърът от Тексас доктор Виктория Риджън.

Педиатрите в Съединени американски щати въпреки всичко са наясно, че следва доста работа - най-много да убедят родителите, че имунизацията е безвредна.

" Съществува група хора, които може би не са напълно съперници на имунизациите, само че които може би се двоумят. Именно към тях би трябвало да насочим времето и силата си. Ще имаме триумф, в случай че ги спечелим ", счита педиатърът от Уисконсин доктор Джоузеф Макбрайт.

Смята се, че ваксинирането на 12-15-годишните ще предотврати разпространяването на ковид и че е стъпка към безвредното връщане на децата в учебно заведение и в спортната зала.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР