Американските разузнавателни агенции предупредиха, че САЩ са изправени пред все

...
Американските разузнавателни агенции предупредиха, че САЩ са изправени пред все
Коментари Харесай

Американските разузнавателни агенции: САЩ са изправени пред все по-крехък световен ред

Американските разследващи организации предизвестиха, че Съединени американски щати са изправени пред " все по-крехък международен ред ", който е под напън поради опълчването сред великите сили, поради транснационални провокации и районни спорове. Това предизвестие се съдържа в отчет, направен във връзка чуването през днешния ден на ръководителите на разследващите организациите в Сената на Конгреса на Съединени американски щати, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Един упорит, само че обзет от безпокойства Китай, една конфронтираща се Русия, районни сили, като Иран, и по-способни недържавни играчи насочат предизвикателство пред дългогодишните правила на интернационалния ред, както и пред превъзходството на Съединени американски щати в него ", споделят организациите в отчета, озаглавен " Годишната оценка на заканите за 2024 година на разследващите служби на Съединени американски щати ".

Докладът значително се концентрира върху заканите от страна на Китай и Русия, най-големите противници на Съединени американски щати. Китай дава икономическа помощ и помощ в региона на сигурността на Русия, до момента в който тя води войната си в Украйна, като поддържа по този метод съветската индустриалната база, се споделя в отчета.

" Търговията сред Китай и Русия се е нараснала от началото на войната в Украйна, а (китайският) експорт на артикули с евентуална военна приложимост е повишен повече от три пъти от 2022 година ", се споделя в отчета.

Аврил Хейнс, шеф на националното разузнаване, прикани през днешния ден американските конгресмени да одобрят повече военна помощ за Украйна. Тя съобщи, че е " мъчно да си представим по какъв начин Украйна " може да задържи територията, която си е възвърнала от Русия, без повече помощ от Вашингтон.

Хейнс изрази също по този начин опасения, че спорът в Газа сред Израел и " Хамас " може да докара до разпространяване на несигурността в международен мащаб. " Кризата в Газа е ослепителен образец за това по какъв начин районните събития имат капацитета за по-широки и даже световни последствия ", сподели Хейнс.

Тя означи нападенията на хусите против морския превоз и напомни, че групировките " Ал Каида " и " Ислямска страна ", въодушевени от Хамас, са призовали поддръжниците си да правят набези против израелски и американски ползи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР