Американските политици може би няма да останат единствените, които са

...
Американските политици може би няма да останат единствените, които са
Коментари Харесай

ЕК се притесни за пазара на прахосмукачки, разследва сделка на Amazon

Американските политици може би няма да останат единствените, които са обезпокоени от проектите на Amazon за придобиване на iRobot.     В Съединени американски щати договорката се сблъска с опълчване от страна на представители на Демократическата партия поради опасения, че производителят на самостоятелната прахосмукачка Roomba е " мощен " исторически водач на този пазар. Ресурсите, които Amazon може да налее в него, ще ограничи конкуренцията в бранша, безапелационни са съперниците на придобиването.    А в този момент, Financial Times твърди, че регулаторите на Европейския съюз също разпитват Amazon преди " евентуално " да започват публично следствие.     Европейската комисия е изпратила въпроси по отношение на евентуални проблеми с неприкосновеността на персоналния живот, провокирани от способността на прахосмукачките-роботи Roomba да снимат изображения. Според един от източниците на изданието формалните лица се тормозят, че Amazon може да комбинира фотосите с данните от Alexa, с цел да получи " конкурентни пазарни преимущества ".   

Потвърждение за това, че терзанията на европейските институции имат съображение, дава скорошно изследване на MIT Technology Review, съгласно което фотоси, направени от развойните версии на прахосмукачките Roomba J7, са достигнали до частни групи в Discord и Фейсбук. Въпреки че изясни, че потребителите са били предизвестени за естеството на тестванията, в последна сметка тези констатации принудиха iRobot да прекъсне връзките си със Scale AI. Стартъпът разчита на външни реализатори за етикетиране на данни за образование на изкуствен интелект и точно през тях са изтекли въпросните фотоси. 
От Amazon разясняват пред Engadget, че " работят в съдействие с регулаторните органи ” и са подготвени да потвърдят, че роботизираните прахосмукачки Roomba вършат единствено обикновено картографиране на дома и е малко евентуално да основат проблеми с поверителността.     Новината за евентуалното следствие идва в миг, в който Европейски Съюз се кани да затегне ограниченията против софтуерните колоси като Amazon при следствието на хипотетични нарушавания на отбраната на персоналните данни. Защитниците на гражданските свободи упрекват институциите на блока, че са прекомерно снизходителни и мудни при разглеждането на тези нарушавания.         
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР