Американските и бразилските власти глобиха 853 млн. долара бразилския държавен

...
Американските и бразилските власти глобиха 853 млн. долара бразилския държавен
Коментари Харесай

САЩ и Бразилия глобиха Petrobras с 853 млн. долара

Американските и бразилските управляващи глобиха 853 млн. $ бразилския държавен петролен колос Petrobras за прикриване на голяма корупционна скица, в която са взели участие бразилски политици и партии, заяви американското министерство на правораздаването, представено от БГНЕС.
От Petrobras споделиха, че казусът е бил оголен като част от следствието „ Операция Пране на пари “ - абсурдът, който впримчи някогашния президент на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва, както и доста представители на политическите и бизнес елити на страната.
Ръководители на " най-високите равнища " на Petrobras, в това число членовете на борда, организирали предоставяне на подкупи в размер стотици милиони и по-късно „ подгряваха отчетните документи “, с цел да прикрият заплащанията на рушвет от вложители и регулатори ", съобщи американският заместник-главен прокурор Брайън Бенчковски.
Американските регулатори на фондовите пазари също по този начин упрекнаха компанията в заблуждение на вложители, защото скриха " солидна скица за рушвет и манипулиране ".
Компанията надува цената на плановете, а по-късно изпълнителите " заплащат милиарди рушвети на ръководителите на Petrobras, които споделят противозаконните заплащания с бразилските политици, които им оказват помощ да завоюват позициите си на високо равнище в Petrobras ", разяснява в изказване комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC).
Petrobras неправилно записва тези заплащания ", което докара до надценяване на надценката на активите от 2,5 милиарда $ ", се споделя в отчета на SEC.
Действията, в които се твърди, че е забъркана компанията, са ставали по времето, когато Petrobras се търгуваше на Нюйоркската фондова борса, което дава на американските управляващи правото да работят по случая, прецизират от правосъдното министерство във Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР