Американските филми по киносалоните в цял свят често получават критики

...
Американските филми по киносалоните в цял свят често получават критики
Коментари Харесай

„Бари Сийл: Наркотрафикантът“ – американската мечта на един честен престъпник

Американските филми по киносалоните в целия свят постоянно получават рецензии за това, че следват избрани наративни формули и клишета. В наши дни да се избяга от сходни разказвачески стандарти става все по-трудно и филмите получават положителни квалификации като „ революционни “ и „ реформаторски “ главно за демонстрирани механически нововъведения.

Оригиналното американско заглавие на „ Бари Сийл: Наркотрафикантът “ е American Made.

Мога да схвана за какво нашенските кино дистрибутори са предпочели да разпространят лентата с това надалеч по-описателно заглавие, само че истинското има стойност оттатък дословното си значение и е на процедура ключ за усещането на кино лентата.

Да, новият филм на режисьора Дъг Лаймън с Том Круз в основната роля очевидно е „ изработен в Америка “ (American made). Историята за възхода и падението на надарения чаровник, който взема решение да застане оттатък закона, с цел да завоюва повече пари, ни е добре позната. Такъв е основният воин в множеството филми от цялата история на гангстерския род.

Такива са и героите във филми от настоящото десетилетие по същински истории като „ Вълкът от Уолстрийт “, „ Американска скица “, „ В огромната игра “ и още несъмнено към петдесетина, които са минали под радара на множеството хора, защото не са били номинирани за „ Оскар “ или оценени позитивни от рецензията.

Номерът при използването на едно факсимиле е да го направиш задоволително добре, с цел да бъде оправдана използването му с качествения краен резултат. С Дъг Лаймън зад камерата и Том Круз – пред нея, казусът с „ Бари Сийл: Наркотрафикантът “ е тъкмо подобен.

Лаймън, прочут с доста сполучливи планове от разнообразни жанрове, измежду които комедията „ Суингърс “, екшъна „ Самоличността на Борн “ и научната фантастика „ На ръба на утрешния ден “, също с Том Круз в основната роля, режисира новия си филм със идеален темпоритъм. Сюжетът препуска напред с непрекъсната лавина от реплики и събития, без нито една непотребна минута, с бързи транзиции от кадър в кадър и от сцена в сцена.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР