Американските експерти свикнаха да считат F-22 Raptor за „крал на

...
Американските експерти свикнаха да считат F-22 Raptor за „крал на
Коментари Харесай

National Interest оцени шансовете на F-22 във въздушен бой със Су-57

Американските специалисти привикнаха да смятат F-22 Raptor за „ крал на небето”, обаче неговото предимство се оказа под подозрение след въвеждането на въоръжение на Су-57, написа The National Interest.

Според създателя на обявата, откакто съветският аероплан получи новите мотори, той ще стане пълновръстен съперник на „ раптора”. Отбелязва се, че „ Изделие 30” има двигателна сила 15 тона. Векторът на тягата е управляем в двете плоскости.

Незабележимостта във въздуха, която постоянно е считана за значимо предимство на F-22, може да се окаже безполезна в багра с съветския изтребител, написа NI. Су-57 е екипиран със система за радиоелектронно заглушаване с технология на цифрова памет с висока периодичност, която може да „ ослепи” F-22.

Освен това Русия по принцип не има вяра в успеваемостта на системата за непрозрачност, защото избира да не се крие от радарите, а да ги заобикаля. Страничните радари на Су-57 му разрешава да излъже американските „ невидими самолети”, които засичат съперника на правилото на доплеровото изместване. По-скоро Су-57 ще употребява тактиката да лети перпендикулярно по отношение на радара на „ раптора” и да се окаже в неговата „ сляпа зона”.

Самолетите, които ще се окажат във забележимия диапазон, могат да се срещнат с F-22 във „ визуален” въздушен пердах.

В близко бъдеще двата самолета ще бъдат снабдени със системи за извеждане на информацията върху челното стъкло на пилотския шлем, а също и с нови високоефективни ракети „ въздух-въздух”, което в действителност ще разреши на водача да стреля в направлението, където гледа.

При това състояние на нещата е мъчно да се дефинира изходът на багра, защото най-вероятно успеха ще бъде за този аероплан, който го ръководи по-опитен водач, обобщава National Interest.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР