Американските частни военни компании, разположени в Донецка област, готвят провокация

...
Американските частни военни компании, разположени в Донецка област, готвят провокация
Коментари Харесай

Русия: САЩ готви провокация с химически вещества в Източна Украйна

Американските частни военни компании, ситуирани в Донецка област, готвят провокация с химически субстанции в Източна Украйна. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, предава Риа новости.

" Танкове с неидентифицирани химически съставни елементи са доставени в градовете Авдеевка и Красни Лиман за осъществяване на провокации ", разгласи той на разширено съвещание на управителния съвет на Министерството на защитата, на което взе участие и президентът Владимир Путин.

Според министерството в района са пристигнали към 120 представители на американски частни военни компании, които образоват украински специфични елементи.

Конфликтът в Източна Украйна продължава повече от седем години и половина, като през това време, съгласно Организация на обединените нации, жертвите са повече от 13 хиляди души.

Деескалация на напрежението в региона се разисква на среща на контактна група на база споразуменията от Минск, които допускат преустановяване на огъня и евакуиране на тежки въоръжени елементи от бойната линия.

В същото време Украйна към този момент е съсредоточила в Донбас половината от персоналния състав на армията и обстрелва опълченците, в това число с потребление на неразрешена техника, се споделя в материала на Риа новости.

Съединените щати и други съдружници ескалират напрежението в района, доставят оръжие и военни инструктори на Киев и усилват броя на ученията в Черно море. Москва счита, че Западът се пробва да сътвори формация войски покрай съветските граници, приключва публикацията в Риа новости.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР