Американските банки откриха сезона на отчетите в САЩ, но погледът

...
Американските банки откриха сезона на отчетите в САЩ, но погледът
Коментари Харесай

Банките очакват Фед да покачи лихвите най-малко три пъти през тази година

Американските банки откриха сезона на докладите в Съединени американски щати, само че погледът на вложителите беше ориентиран с изключение на към резултатите и към изказванията на основните изпълнителни шефове за възобновяване на стопанската система и упованията за повишение на лихвите. Не е изненада, че растежът на инфектираните световно оказва огромен напън върху веригите за доставки. Инфлацията се резервира в доста страни и водещите централни банки към този момент стартират да покачват лихвите. Лидерите на американските банки чакат Федералният запас да вдигне четири пъти лихвите през 2022 година

" Въз основа на моя опит има смисъл да излезем от последния интервал на лесна парична политика, инфлацията може да бъде над наклонността за известно време ", показа пред вложителите изпълнителният шеф на Goldman Sachs Дейвид Соломон. " В кратковременен проект инфлационният напън може да продължи да се ускорява, преди да стартира да понижава ", добави той.

Според водача на JP Morgan, обаче, към момента няма потребност от терзания по отношение на ифлацията. " Потребителите имат 2 трлн. $ повече в салдото си (от колкото преди пандемията), цените на жилищата им се покачват, цените на активите се покачват, работните места са в обилие, заплатите се покачват, което е добре за тях ", показа мнението си по отношение на стопанската система Джейми Даймън.

Потребителите харчат повече от всеки път. Данните на JP Morgan демонстрират растеж от над 25% спрямо преди ковид в разноските на клиентите си. " 25% повече ", добави Даймън. Това число оказва въздействие върху всевъзможен тип поръчки, без значение дали става дума за артикули и услуги. Поради тези аргументи JP Morgan счита, че и " бизнесът също е в доста положително положение ". " Те (компаниите) виждат, че поръчките им се повишават, повече коли, повече мотори, повече вътрешни дворове, повече усъвършенствания на дома, повече домове, повече търсене ", счита Джейми Даймън.
Реклама
Относно упованията за повишение на лихвите водачът на най-голямата частна банка в света счита, че може да има даже повече от четири повишавания. " И по този начин, моето мнение е, че има значителен късмет да има повече от четири. Може да са шест или седем ", добави Даймън пред вложителите.

Bank of America съшо отбелязва възходящите разноски на клиентите си. " Какво се случи през 2021 година? Еми, потребителите похарчиха рекордни суми, сравнявайки 2021 година против интервала преди пандемията от 2019 година " отговори на въпрос от анализатори Брайън Мойнихан, изпълнителен шеф на банката. Според Bank of America банката е обработила заплащания за над 3.8 трлн. $ през последните 12 месеца. " Това е растеж от 24% по отношение на равнищата преди пандемията, най-високо равнище за всички времена ", добави той.

Въпреки че и Citigroup чака най-малко три или четири повишавания на лихвите през годината съгласно банката към момента има опасности за развиването на стопанската система през годината. " Със сигурност се надяваме, че омикрон е последната разрушителна фаза на тази пандемия, " показа пред вложителите Джейн Фрейзър, основен изпълнителен шеф на Citigroup. " Но има и много други въпроси, върху които би трябвало да се фокусираме, без значение дали са макроикономически фактори, като инфлацията, или геополитически, като напрежението с Русия ", добави Фрейзър.
По-високи лихви - повече облаги?
Инвеститорите считат, че задаващите се нараствания на лихвените проценти ще подтикват облагите във финансовите индикатори и ще създадат банковия бранш по-привлекателен от софтуерния. Банките въпреки всичко съумяха да записват положителни доходи през последното тримесечие, с помощта на огромните облаги в търговията и сключването на покупко-продажби. Но по-високите лихвени проценти биха помогнали на главния им бизнеса.
Реклама
Банките печелят пари частично, като начисляват по-високи лихви по своите заеми спрямо това, което заплащат по депозитите си и са склонни да покачват лихвите по заемите, преди да ги усилят по депозитите. " Разликата сред лихвата по депозитите и заемите ще стартира да се усилва с покачването на лихвите ", споделя пред Wall Street Journal Джейсън Голдбърг, банков анализатор в Barclays, който предлага на вложителите да се нареждат в банкови акции през 2022 година
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР