Американски военни части, които подкрепят Свободната сирийска армия при бреговете

...
Американски военни части, които подкрепят Свободната сирийска армия при бреговете
Коментари Харесай

В Сирия на косъм е избегната нова битка между американски части и руски наемници

Американски военни елементи, които поддържат Свободната сирийска войска при крайбрежията на Ефрат, са избегнали " на косъм " нов конфликт с съветски наемници, които се бият на страната на режима на Башар Асад. Припомняме, че подобен конфликт към този момент имаше – с наемниците от " Вагнер ", преди по-малко от два месеца, когато починаха стотици руснаци, въпреки Москва публично да не призна изцяло за случилото се.
За новата обстановка персонално осведоми американският боен министър Джеймс Матис, съобщи Daily Mail. Матис описа, че " съветски детайли " са пресекли демаркационната линия източно от Ефрат, при Дейр ез-Зор, която разделя Сирия на две – по-малката област се управлява от Свободната сирийска войска, само че там са и повече залежи на нефт в страната. Руснаците доближили " прекалено много " позиции на американски елементи и това основало напрежение, по думите на Матис.
В последна сметка началникът на генералните щабове на Съединени американски щати военачалник Джо Дънфорд съумял да се свърже с съветския си сътрудник военачалник Валери Герасимов и съветските елементи се изтеглили след диалога. " Изглежда, този път се справихме с помощта на директната връзка с Русия ", посочи Матис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР