Американски военни анализатори съобщават с тревога за потенциалната заплаха от

...
Американски военни анализатори съобщават с тревога за потенциалната заплаха от
Коментари Харесай

В САЩ се притесниха от руски дронове-камикадзета

Американски военни анализатори оповестяват с паника за евентуалната опасност от съветските дронове и техните бойни качества, написа вестник „ Российская Газета “, представен от Агенция " Фокус ".

Както отбелязва изданието Popular Mechanics, нова идея планува всеобща офанзива със стотици дронове-камикадзе. За офанзивите ще бъдат употребявани евтини безпилотни летателни апарати с формата „ летящи крила “, които имат система за отвесно политане и могат да носят към 2 кг гърмеж. Цели за безпилотното ято ще са камиони и машини с лека ризница. Освен това дроновете могат да бъдат ефикасни при унищожаването на въздушни и надводни цели, както и радарни станции.

„ Руснаците смятат, че това ято ще бъде дейно оръжие в битката с терористите и високотехнологични съперници. Изхождайки от това, което руснаците са видели и разбрали в Сирия – това е най-важният боен опит към днешна дата – роякът дронове може да нанесе серизони вреди “, изяснява американският боен анализатор Самюел Бендет пред изданието S4ISRNet. Експертите означават, че сега на практика е невероятно да бъде обезвреден вдигнал се във въздуха рой дронове-камикадзета. Ако основният уред бъде погубен от съперника или се загуби по някаква причина, неговите функционалности се предават на различен дрон. След това се прави реконфигурация и по този начин до загубата на последните две устройства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР