Американски влак със снаряди за Украйна, охраняван от войски на

...
Американски влак със снаряди за Украйна, охраняван от войски на
Коментари Харесай

Рецидивисти в Полша ограбиха американски влак с боеприпаси за Украйна

Американски трен със снаряди за Украйна, охраняван от войски на НАТО, е бил ограбен в Полша, оповестява вестник Wyborcza, представен от РИА Новости.

Заподозрените са арестувани, а откраднатото е върнато, написа вестникът, без да прецизира по кое време тъкмо е станал случаят.

" На железопътната гара във Венглинец в Долна Силезия бяха откраднати кутии с муниции от трен, охраняван от бойци на НАТО. Снарядите най-вероятно са се насочили към Украйна ", се показва в отчета. Отбелязва се, че на гарата чиновниците по сигурността на железниците са забелязали неналичието на пломби на един от вагоните. Както е съобщил Wyborcza, това е трен на американската войска и крадците са откраднали четири каси с муниции.

На собствен ред порталът O2.pl е уведомил, че е открито, че откраднатите кутии са съдържали 155 мм осколочно-фугасни снаряди за оръдия.

Прессекретарят на войсковата жандармерия (полската военна полиция)Томаш Чуловски е декларирал, че по случая са арестувани трима души и са конфискувани кутии с откраднати муниции, " нищо не липсва ".

Според полската телевизия по случая са арестувани трима мъже на 26, 34 и 39 години, по-рано осъждани за имуществени закононарушения. Заплашват ги до 10 години затвор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР