Американски учени успокоиха всички, наблягащи на секса заради призивите да

...
Американски учени успокоиха всички, наблягащи на секса заради призивите да
Коментари Харесай

COVID-19 не се предава по полов път, но целувките са рискови

Американски учени успокоиха всички, наблягащи на секса поради апелите да си стоим вкъщи, че коронавирусът не се предава по сексуален път, само че техни английски сътрудници предизвестиха, че целувките може да са рискови, заяви в. "Мирър ".

Учени от университета на Юта не откриха следи от новия кронавирус в тестисите и семенната течност. Изследването им е малко, само че съгласно тях е обещаващо и значимо.

"Ако болест като COVID-19 се предава по сексуален път, това щеше да има огромни последствия за дълготрайното репродуктивно здраве " - сподели доктор Джеймс Хоталинг от екипа.

Безопасно ли е да вършим секс по време на ковид?

За проучването учените са събрали проби семенна течност от 34 китайци месец след диагнозата им за COVID-19. Лабораторните проби не са разкрили новия ковид в нито една от пробите, а генетичният разбор посочил, че по никакъв начин не е евентуално той да навлезе в тестисите.

Въпреки резултатите експертите означават, че това може да не е правилно за доста тежко болните от COVID-19, тъй като при по-голямо вирусно натоварване може да се инфектира и семенът. Отговор за това още няма.

Властите в Белгия не разрешиха груповия секс поради COVID-19, 380 се заразиха след оргия

Макар и COVID-19 да не се популяризира по сексуален път, това може да стане с целувка. Британският доктор доктор Симран Дио прикани сънародниците си да не се целуват и да не споделят храна и питиета.

"Състояния като ковид се популяризират с водни капки и със тайни от носа и устата, в случай че съдържат вируса. Затова целувките, ръкостискането, шерването на храна и питиета основават по-голям риск от предаване на болестта ", посочи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР