Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, заявиха, че

...
Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, заявиха, че
Коментари Харесай

Противозачатъчно хапче за мъже премина успешно клинични изпитания

Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, обявиха, че то е безвредно , понася се добре и резултатът от него е обратим , оповестиха в. " Дейли мейл " и в. " Мирър ".

Това е второто обещаващо противозачатъчно хапче за мъже в развой на тествания. Съществува и гел с подобен резултат, който също е в тествания.

Специалистите от Биомедецинския проучвателен институт в Лос Анджелис и Вашингтонския университет чакат да минат десетина години преди противозачатъчното хапче за мъже да излезе в продажба .
 
Los resultados de las pruebas realizadas con este nuevo anticonceptivo oral masculino, denominado 11-beta-MNTDC, han sido divulgados durante la reunión anual de la Sociedad Endocrina, celebrada en Nueva Orleans
— Noticieros Televisa (@NTelevisa_com)
Хапчето 1-beta-MNTDC е модифицирана синтетична форма на тестостерона. То работи както върху мъжките хормони , по този начин и върху прогестерона, който с изключение на от женските яйчници, се освобождава и от мъжката ендокринна система за произвеждане на тестостерон. Идеята е хапчето да понижи производството на сперма в тестисите, само че равнището на тестостерона в останалата част от организма да се резервира.

" Резултатите ни демонстрират, че хапчето понижава производството на сперма , като в това време резервира либидото ", сподели доктор Кристина Уанг, един от ръководителите на проучването.-->

 противозачатъчни за мъже iStock/Getty Images
В тестванията са взели участие 40 здрави мъже , като 10 от тях са получавали плацебо . Нивото на тестостерона на пилите хапчето спаднало доста, без забележими странични резултати.

Липсата на мощни странични резултати се дължи на обстоятелството, че медикаментът имитира действието на тестостерона в останалата част от тялото, само че не е задоволителен за производството му в тестисите.

Периодът на проучването - 28 дни,  обаче е къс за най-благоприятен резултат. За да се отрази медикаментът върху производството на сперма , са нужни 60 до 90 дни. Предстоят по-дълги клинични проучвания.

Една трета от мъжете са склонни да пият противозачатъчно хапче. Една четвърт от интервюираните обаче са споделили, че не биха го правили .

Четете също: 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР