Американски учени от Природонаучния музей в Сан Диего се натъкнаха

...
Американски учени от Природонаучния музей в Сан Диего се натъкнаха
Коментари Харесай

Учени откриха бозайници, обявени за изчезнал вид преди 30 години

Американски учени от Природонаучния музей в Сан Диего се натъкнаха на кенгурови мишки, считани за изчезнали преди 30 години, написа уеб сайтът Лента, представен от Дарик. Тези симпатични животинки са от фамилията на двуутробните бозайници. На дължина те доближават до 12 сантиметра, имат огромни очи и дълга опашка.

Мощните им задни лапички им разрешават да скачат на два метра и да доближават скорост от 10 километра в час, сходно на кенгурута. Оттук идва и името на тези мишки. Те били доста постоянно срещан тип в засушливите региони в западната част на Северна Америка.
Хиляди от тези бозайници са обитавали в Долна Калифорния и Мексико до крайбрежието на Тихия океан. В началото на 70-те години на предишния век популацията им се свила поради интензивното развиване на селското стопанство. За финален път кенгурови мишки били следени в Сан Кинтин в Мексико преди три десетилетия. След това били оповестени за липсващ тип.
Но екипът на Сула Вандерпланк още веднъж се натъкнал на двуутробните. Учените нямали живи мостри, с цел да ги сравнят с находката. Поради тази причина употребили фотоси и музейни мостри. Сега откривателите концентрират напъните си, с цел да могат да защитят дребното останали живи екземпляри.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР