Американски учени от Корнелския университет са разработили иновационна нанобатерия, която

...
Американски учени от Корнелския университет са разработили иновационна нанобатерия, която
Коментари Харесай

Нанобатерия ще зарежда смартфона само за 5 секунди

Американски учени от Корнелския университет са създали иновационна нанобатерия , която ще зарежда смарт телефона ни единствено за 5 секунди , написа в. " Дейли мейл ".
 
Учените са конструирали по друг метод общоприетата батерия , която нормално има анод и катод, ситуирани от двете страни на непроводим материал. При иновационната нанобатерия , тя размесва аноди и катоди в триизмерна спирална структура.
 
Това съставлява революционен градеж на акумулаторна батерия. Тя отстрани всички вероятни загуби от непотребни размери в архитектурата си.

Като се съкратява оптимално дистанцията сред полюсите на нанониво , се получава доста по-голям потенциал. Така може да се получи достъп до силата на батерията за доста по-кратко време , спрямо стандартните литиево-йонни типове. Малките въглеродни пластинки, които съдържат хиляди пори и построяват анода, са с дебелина едвам 40 нанометра.
 
С новия съставен елемент единствено няколко секунди, откакто включим зарядното в мрежата, нашият смарт телефон ще бъде зареден и подготвен за прилагане.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР