Американски товарни самолети пуснаха над 36 хиляди пакета с храна

...
Американски товарни самолети пуснаха над 36 хиляди пакета с храна
Коментари Харесай

Подкрепа от САЩ: 36 хиляди пакета храна полетяха над ивицата Газа

Американски товарни самолети пуснаха над 36 хиляди пакета с храна над линията Газа през днешния ден в взаимна интервенция с Йордания, заяви американската войска в миг, когато интернационалната общественост се бори да спре филантропичната рецесия в региона, съобщи Агенция Франс Прес.

“Американското централно командване и Йорданските кралски военно-въздушни сили организираха взаимна интервенция за стартиране на филантропична помощ в Газа в 14:30 ч. локално време на 5 март 2024 година, с цел да обезпечат сериозна помощ на жителите, наранени от продължаващия спор “, се споделя в изказване на военните.

Организация на обединените нации заяви, че гладът в линията Газа е „ съвсем неминуем “, а Световната здравна организация сподели, че е видяла ужасяващи подиуми на деца, умряли от апетит в северната част на територията по време на последната си задача в две лечебни заведения.

“Продължаваме да планираме задачи за въздушни доставки ”, заяви Американското командване за Близкия изток (Сентком). Близо 2,3 милиона поданици на линията Газа са изправени против дефицит на храна, вода и медикаменти.

Говорителката на Пентагона Сабрина Сингх сподели през вчерашния ден, че сред 30 и 120 камиона дневно са доставяли филантропична помощ в региона предходната седмица.

“Явно това не е задоволително, с цел да бъде изхранено популацията ”, сподели тя и посочи, че стартирането на храна от въздуха би трябвало да добави, а не да замести доставките на филантропична помощ по суша.

Съединени американски щати, които са най-близкият съдружник на Израел, започнаха да пускат помощ от въздуха в линията Газа в неделя. Районът е цел на непрекъснати бомбардировки от Израел след кървавите офанзиви на „ Хамас “ на 7 октомври.

В резултат на нападенията бяха убити минимум 1160 души, множеството от които цивилни, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на данни на израелските управляващи.

В отговор на нападенията Тел Авив се закле да унищожи „ Хамас “, който господства в Газа от 2007 година насам. Израел, дружно със Съединени американски щати и Европейския съюз, счита палестинската формация за терористична организация.

До момента жертвите на израелската атака в линията Газа са 30 631, най-вече цивилни, демонстрират данните на палестинското министерство на опазването на здравето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР