Американски тийнейджър спечели рекордните 3 милиона долара, след като стана

...
Американски тийнейджър спечели рекордните 3 милиона долара, след като стана
Коментари Харесай

Тийнейджър спечели 3 милиона долара след триумф на световното първенство на играта Fortnite

Американски младеж завоюва рекордните 3 милиона $, откакто стана първият международен първенец по компютърната игра " Fortnite ".
 Победителят от гейминг шампионат ще завоюва повече от първенците на Уимбълдън
16-годишният Кайл Гиерсдорф завоюва соловото съревнование на стадиона " Артът Аш " в Ню Йорк, където се организира и шампионатът по тенис " US Open ". Момчето, по-познато в онлайн средите, като " Bugha ", останало неподвижно, смеейки се и клатейки глава, когато целият стадион стартира да скандира името му.

Пред Би Би Си Гиерсдорф споделя, че желае да спести по-голямата част от премията си. " Искам да си купя ново бюро и може би рафт за моя трофей ", прибавя той.

Световното състезание по електронния спорт е с максимален награден фонд в историята на е-спортове, като общата му сума е 30 милиона $, разпределени сред участниците.

Коментаторите разказват успеха като друга и даже нелепа, като описват по какъв начин спечелилият играе с усмивка на разположение и побеждава противниците си.

40 милиона играчи са създали опит да се класират за финалите, а конкуренцията е траяла 10 седмици, съобщи по-рано " Би Би Си ". Само 100 финалисти обаче имаха опцията да завоюват респектиращите 3 милиона $.

" Fortnite " е една от най-популярните игри в международен мащаб. Световното състезание съответства и с втората годишнина от излизането й, като потребителите към този момент наброяват 250 милиона души.

Играчите могат да играят независимо, като част от екип от четирима души или от 20 души, като това може да стане както с другари, по този начин и с непознати.

Миналия месец основателите й са били разпитани от депутати за това до каква степен разработчиците на играта са създали задоволително, с цел да ревизират за възрастта на играчите и дали ги предизвикват да почиват след дълги интервали на игра.

През април херцогът на Съсекс – принц Хари – прикани " Fortnite " да бъде неразрешена, като съобщи, че играта е " основана за пристрастяване ". Тогава правният консултант на компанията съобщи пред депутатите, че личният състав на Epic Games е бил много сюрпризиран от коментара на принца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР