Американски стратегически бомбардировачи излетяха от Съединените щати и прелетяха над

...
Американски стратегически бомбардировачи излетяха от Съединените щати и прелетяха над
Коментари Харесай

САЩ показва сила с прелитащи ядрени бомбардировачи до Иран

Американски стратегически бомбардировачи излетяха от Съединените щати и прелетяха над сектор от Близкия изток в четвъртък, изпращайки директно обръщение за въздържане на Иран , оповестява АП.

Полетът на двата B-52H Stratofortress над района , втора сходна задача за по-малко от месец, има за цел да подчертае продължаващия ангажимент на Съединени американски щати към Близкия изток , даже когато администрацията на президента Доналд Тръмп изтегли хиляди бойци от Ирак и Афганистан.

Тежките бомбардировачи с огромен обхват на деяние , които могат да носят както стандартни, по този начин и нуклеарни оръжия в Близкия изток се възприемат от съперниците на Съединени американски щати като провокативна проява на мощ .

" Способността да летим със стратегически бомбардировачи по света в непрекъсната задача и да ги интегрираме бързо с голям брой районни сътрудници показва нашите близки работни взаимоотношения и общата ни ангажираност към районната сигурност и непоклатимост ", разяснява военачалник Франк Маккензи, водещият командващ за Близкия изток.

Съкращенията на войските , съчетани с идното овакантяване на ударната група на самолетоносача USS Nimitz в Персийския залив, ускориха опасенията на съдружниците, че Съединени американски щати изоставят района . Тези терзания се усложняват от опасенията, че Иран може да нанесе удар против Съединени американски щати или съдружници в възмездие за Мохсен Фахризаде.

Иран упрекна за гибелта Израел, който е обвинен в предходни убийства на ирански нуклеарни учени.

Американските чиновници виждат евентуална иранска ответна офанзива на първата годишнина от и висши ръководители на иракската милиция покрай летището в Багдад при започване на януари.
 Иран пренебрегва Съединени американски щати и разгласи своя балистична ракета
Иран пренебрегва Съединени американски щати и разгласи своя балистична ракета " страдалец Солеймани " с обсег 1400 км

И крилатата ракета " страдалец Абу Махди " с обхват над 1000 км

" Ние не търсим спор ", изясни ген. Маккензи, " само че би трябвало да останем ангажирани да реагираме на всевъзможни непредвидени условия или в съпротива на всяка експанзия. "

Високопоставен боен чиновник, който беседва с дребна група кореспонденти с изискване за анонимност, с цел да даде детайлности за задачата, съобщи, че администрацията счита, че рискът от иранско нахлуване против американски или съюзнически ползи в района е по-голям от естествения и Пентагонът желае да подсигурява, че Техеран ще си намерения два пъти, преди да направи каквото и да било .

Към проблемите се прибавя и президентският преход в Съединени американски щати след успеха на Джо Байдън през ноември над Тръмп. Официалният представител сподели, че Иран или други съперници постоянно имат вяра, че Съединени американски щати може да реагират по-слабо или по-бавно по време на политически преход, което американските управляващи изрично отхвърлят.

Официално наречени Stratofortress и импровизирано известни като Big Ugly Fat Fellow, B-52 си печели трайна популярност във Виетнам като идно въздушно заличаване.

Полетът на бомбардировачите е през Атлантическия океан и Европа, по-късно прекосяват Арабския полуостров и летят надолу по Персийския залив, създадат необятна дъга покрай Катар и бреговата линия на Иран, преди да се върнат вкъщи. Полетът е съгласуван със съдружници на Съединени американски щати в района, а самолети от Саудитска Арабия, Бахрейн и Катар летят с бомбардировачите .
 Иран форсира обогатяването на уран подземен
Иран форсира обогатяването на уран подземен

Иран възнамерява да инсталира стотици по-модерни центрофуги за обогатяване на уран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР