Американски служители са одобрили заявления за лицензи на стойност милиони

...
Американски служители са одобрили заявления за лицензи на стойност милиони
Коментари Харесай

САЩ все пак одобрили лицензи за авточипове на Huawei

Американски чиновници са одобрили заявки за лицензи на стойност милиони долари на китайската телекомуникационна компания Huawei за закупуване на чипове за нейния разрастващ се бизнес с автокомпоненти. Това оповестиха за „ Ройтерс “ две лица, осведомени със случая.

Най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света бе обезсърчен от комерсиалните ограничавания, наложени от администрацията на Доналд Тръмп за продажбата на чипове и други съставни елементи, употребявани в нейния бизнес с мрежови уреди и смарт телефони. Администрацията на Байдън ускорява твърдата линия на износа за Huawei, отказвайки лицензи за продажба на чипове на Huawei за потребление в или с 5G устройства.

През последните седмици обаче Съединени американски щати са обезпечили лицензи, разрешаващи на доставчиците да продава чипове на Huawei за такива съставни елементи за транспортни средства като видео екрани и датчици.

Одобренията идват в миг, в който компанията насочва бизнеса си към артикули, които са по-малко податливи на търговски забрани в Съединени американски щати.

Авточиповете всекидневно не се смятат за комплицирани, което намалява лентата за утвърждение. Човек, осведомен с лицензионните утвърждения, разяснява, че държавното управление дава лицензи за чипове в транспортни средства, които може да имат други съставни елементи с 5G благоприятни условия.

Министерството на търговията на Съединени американски щати съобщи, че държавното управление продължава да ползва поредно лицензионните политики „ за ограничение на достъпа на Huawei до артикули, програмен продукт или технологии за действия, които могат да навредят на националната сигурност и ползите на външната политика на Съединени американски щати “.

Huawei рапортува за най-големия спад в продажбите си, отбелязван в миналото, през първата половина на 2021 година след рестрикциите на Щатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР