Американски официален представител във Вашингтон заяви пред Асошиейтед прес, без

...
Американски официален представител във Вашингтон заяви пред Асошиейтед прес, без
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Иран за дупките по танкери в Залива

Американски формален представител във Вашингтон съобщи пред Асошиейтед прес, без да показа доказателства, че съгласно първичната оценка на екип на американските въоръжени сили Иран или негови съдружници са употребявали експлозиви, с цел да пробият дупки в четири кораба.

Подробностите към хипотетичния бойкот на два саудитски, един норвежки и един танкер от ОАЕ остават неразбираеми и представители на страни от Персийския залив отхвърлят да посочат кого считат за виновен. Но казусът сподели повишения риск за морските транспорти в регион, който е от жизненоважно значение за международните енергийни доставки, до момента в който се ускорява напрежението сред Съединени американски щати и Иран поради разпадащото се нуклеарно съглашение със международните сили, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати към този момент са предупреждавали кораби, че " Иран или насочвани от него групи " може да извършат набези против морския превоз в района. Вашингтон разположи самолетоносача " Ейбрахам Линкълн " и бомбардировачи Б-52 в Персийския залив, с цел да противодейства на неуточнени закани от страна на Техеран, отбелязва АП.

Мащабът на хипотетичния бойкот към момента не е явен. В изказване на министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих се споделя, че два петролни танкера на кралството са понесли обилни вреди.

 Танкерът от ОАЕ е заобиколен от плаващ бараж
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР