Американски мюсюлмани и някои активисти на Демократическата партия завиха, че

...
Американски мюсюлмани и някои активисти на Демократическата партия завиха, че
Коментари Харесай

Лидери на мюсюлманската общност в САЩ няма да подкрепят Джо Байдън на президентските избори догодина, ако не бъде спрян огъня в Газа

Американски мюсюлмани и някои деятели на Демократическата партия завиха, че ще призоват милиони гласоподаватели, изповядващи исляма, да не отпускат дарения за президентската акция на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в следващата година, както и да не гласоподават за преизбирането му, в случай че той не предприеме незабавни дейности за прекъсване на огъня в Газа, оповестява Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 811
Националният либерален съвет на мюсюлманите, в който членуват водачи на Демократическата партия от мощно оспорвани щати като Мичиган, Охайо и Пенсилвания, прикани Байдън да употребява въздействието си върху Израел за оповестяването на помирение. Те сложиха и период на американския президент да извърши настояването им през днешния ден до 17:00 ч. по Гринуич.  Въпросните щати могат да се окажат решаващи за резултатите от президентския избор следващата година, отбелязва АП. 

Мюсюлманските водачи разпространиха отворено писмо със заглавие " Ултиматум за прекъсване на огъня 2023 ", в което се заричат да активизират гласоподаватели, изповядващи исляма, " да не поддържат и да не дават гласа си за нито един претендент, който поддържа израелската атака против палестинския народ ". " Безусловната поддръжка на Вашето държавно управление, която включва финансиране и даване на оръжия, изигра забележителна роля за поддържане на насилието, водещо до цивилни жертви. Това подри доверието на гласоподавателите, които преди Ви имаха вяра ", се споделя в писмото. 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху през вчерашния ден съобщи, че няма да се съгласи на преустановяване на офанзивите против Газа. 

Джон Кърби, представител по въпросите на националната сигурност, сподели, че " единственият печеливш " от сходен ход сега би била групировката " Хамас ".  

Басим Елкара, изпълнителен шеф на Съвета за американско-ислямски връзки (САИО) в Сакраменто, съобщи, че гласовете на мюсюлманите могат да бъдат от решаващо значение за кандидатурата на Байдън за втори президентски мандат. Елкара означи, че през 2020 година 16-те електорални гласа от Мичиган в поддръжка на Байдън са надвили с дребна разлика от едвам 2,6 %. 

 Джейлани Хюсеин, изпълнителен шеф на САИО в Минесота, добави, че към 70% от американците мюсюлмани са подкрепили Байдън през 2020 година

Въпреки че се самоопределя като ционистки президент, Байдън назначи на политически постове повече американци от арабски генезис, изповядващи исляма, от който и да било различен американски държавен глава до момента, означи АП. Байдън назначи и първите двама федерални съдии мюсюлмани.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР