Американски федерални прокурори настояват двама роднини на венецуелския президент Николас

...
Американски федерални прокурори настояват двама роднини на венецуелския президент Николас
Коментари Харесай

Племенници на президента - наркотрафиканти

Американски федерални прокурори упорстват двама родственици на венецуелския президент Николас Мадуро, приети за отговорни в сговор за контрабанда на опиати в Съединени американски щати, да бъдат наказани минимум на по 30 години отнемане от независимост, съобщи ТАСС.

Двама от племенниците на Силия Флорес, брачната половинка на Мадуро - 32-годишният Франки Франсиско Флорес де Фрейтас и 30-годишният Ефраин Антонио Кампо Флорес - бяха арестувани в Хаити през ноември 2015 година По данни на локалните управляващи те са възнамерявали да доставят в Съединени американски щати над 700 кг кокаин.
Хаити екстрадира двамата венецуелци в Ню Йорк.

Американската прокуратура ги упрекна в опит да се възползват от политическите си връзки за финансови облаги, като употребяват едно от летищата във Венецуела, с цел да изпратят в Хондурас кокаин, който да бъде трансфериран в Съединени американски щати.

По данни на прокуратурата през октомври 2015 година Флорес де Фрейтас и Кампо Флорес потърсили във Венецуела подпомагане от свое доверено лице, с цел да обсъдят своя проект. Това обаче бил сътрудник на Федералната организация на Съединени американски щати за надзор над опиатите, работил под прикритие. Той продал пробно на венецуелците 1 кг кокаин. Тази и други срещи били снимани на видео и записите - включени към делото.

През ноември предходната година подсъдимите бяха приети за отговорни. Още не се знае по кое време ще бъде постановена присъдата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР