Американски доктори препоръчват на деца и тийнейджъри да избягват енергийните

...
Американски доктори препоръчват на деца и тийнейджъри да избягват енергийните
Коментари Харесай

Защо енергийните напитки са вредни за децата

Американски доктори предлагат на деца и младежи да заобикалят енергийните питиета и да ги заменят със спортни питиета в лимитирано количество.

Според специалистите потреблението на енергийни питиета от млад организъм може да провокира странични резултати. Те считат, че децата в никакъв случай не са имали потребност от енергийни питиета, защото те съдържат кофеин и други стимуланти, които не са хранителни.

Организмът на децата реагира друго от този на възрастните при потреблението на енергийни питиета. За детския организъм това е стрес, а стресът е непотребен за тяло, което към момента е в развой на напредък.

Независими специалисти са сравнявали действието на спортни питиета, наричани още изотонични, и действието на енергийните питиета върху организма на деца и младежи.

 Енергийни питиета

Спортните питиета се разграничават от енергийните питиета по това, че не съдържат стимулиращи субстанции. Енергийните питиета съдържат доста разнообразни съставки – включително и билкови извлеци, които могат да имат странични резултати, за които към момента няма доста информация.

Въпреки че няма доста документирани случаи на вреди, свързани с тези питиета, стимулантите в тях могат да увредят сърдечния темп и да провокират разнообразни неприятни резултати.

При някои деца и младежи постоянното пиянство на енергийни питиета или изпиването на повече от една напитка едновременно може да докара до непредвидими последици.

 Пиене на вода

Описани са случаи на халюциниране и на сърдечни проблеми, както и на увреждания на черния дроб и на бъбреците, които са свързани с използването на енергийни питиета.

Въпреки че описаните случаи са необичайност, децата и младежите би трябвало да са наясно, че е добре да се въздържат от потреблението на енергийни питиета.

В множеството развити страни към половината консуматори на енергийни питиета са младежи и деца. Съдържанието на кофеин в енергийните питиета не е уместно за консумация от детски организъм.

За децата, които водят най-вече затънал метод на живот, потреблението на енергийните питиета е метод да се снабдят с още непотребни килограми. Експертите предлагат на децата и младежите да утоляват жаждата си с вода или, в случай че упражняват интензивно, със спортни питиета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР