Американски дипломати смятат, че ако радикалното палестинско движение Хамас се

...
Американски дипломати смятат, че ако радикалното палестинско движение Хамас се
Коментари Харесай

САЩ смятат, че може да бъде постигнато 6-седмично примирие в Газа

Американски дипломати считат, че в случай че радикалното палестинско придвижване Хамас се съгласи на изискванията, сложени в договарянията в Кайро, може да бъде реализирано съглашение за 6-седмично прекъсване на огъня в линията Газа преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Това стана ясно след среща на американския държавен секретар Антъни Блинкън с представителя на военновременния израелски кабинет Бени Ганц.

Египетски източници от сферата на сигурността също потвърдиха, че договарянията в Кайро са в ход.

 
Според нас пречките не са непреодолими. Възможно е да се реализира съглашение, само че за тази цел Хамас би трябвало да се съгласи с предлагането, което показа Израел измежду съвещания със Съединени американски щати, Катар и Египет. А то би облекчило страданието на палестинския народ и би довело до неотложно преустановяване на огъня за 6 седмици. Смятаме, че може да бъде реализирано съглашение.
Матю Милър – представител на Държавния департамент на Съединени американски щати

Представител на Хамас обаче предизвести при какви условия придвижването би приело договорка за прекъсване на боевете.
Последните няколко дни бяха удостоверение на ясните позиции на придвижването, до момента в който израелците не пристигнаха в Кайро, а изпратиха смешни и безсмислени претенции, да вземем за пример за имената на заложниците, държани от съпротивата. Въпросът за пандизчиите не стои на масата за договаряния, до момента в който нашите условия не бъдат изпълнени.
Осама Хамдан – върховен представител на Хамас 

Хамас желае неотложно прекъсване на израелската експанзия и цялостно евакуиране от Газа, едвам тогава ще върне израелските заложници. Това обаче не се приема от Израел.

А турският президент Реджеп Тайип Ердоган предизвести, че Израел ще бъде изправен пред " доста съществени последици ", в случай че забрани на палестинските мюсюлмани да влизат в светите места през идния месец Рамазан.

Ердоган одобри в Анкара палестинския водач Махмуд Абас.

Президентът на Палестинската автономност се опълчи на проектите на Израел да отдели линията Газа от останалите палестински територии и да я окупира след войната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР