Американски депутат от Демократическата партия заведе граждански иск срещу бившия

...
Американски депутат от Демократическата партия заведе граждански иск срещу бившия
Коментари Харесай

Конгресмен подаде граждански иск срещу Тръмп заради щурма от 6 януари

Американски народен представител от Демократическата партия заведе цивилен иск против някогашния президент Доналд Тръмп, неговия юрист Руди Джулиани и две крайнодесни групи поради тяхната роля в смъртоносния взлом против американския Конгрес на 6 януари, предадоха международните организации.

Бени Томпсън се базира на закон от 1871 година за отбрана на правата на афроамериканците след премахването на робството през 1865 година, по-специално за отбрана на афроамериканците от екстремистки групи като Ку Клукс Клан.

Бунтът беше резултат от грижливо проведен проект на Тръмп, Джулиани и екстремистки групи като Прауд бойс и Оут кийпърс, които всички са споделяли общата цел за потребление на заплашването, издевателството и заканите за прекъсване на процеса в Конгреса за одобряване на оповестения от Електоралната гилдия победител в президентските избори, се споделя в жалбата на конгресмена.

В събота Сенатът на американския Конгрес оневини Тръмп по процеса за подстрекателство на протеста на 6 януари. Въпреки че множеството републиканци в Сената гласоподаваха за оневиняването на Тръмп, водачът на републиканците там Мич Макконъл даде ясно да се разбере, че продължава да счита, че Тръмп е бил виновен на случилото се.

Същевременно стана ясно, че две сенатски комисии ще стартират да преглеждат идната седмица въпроса дали е имало пробив в сигурността по време на щурма против Конгреса, при който починаха петима души, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР