Американската технологична корпорация Мета (Meta) обяви, че потребителите в страните

...
Американската технологична корпорация Мета (Meta) обяви, че потребителите в страните
Коментари Харесай

Мета обяви важни промени във Фейсбук и Инстаграм

Американската софтуерна корпорация " Мета " (Meta) разгласи, че потребителите в страните от Европейския съюз скоро ще могат да отстраняват връзката сред профилите си в обществените мрежи " Facebook " (Facebook) и " Инстаграм " (Instagram). Те ще могат да употребяват и други услуги на " Мета ", без те да са свързани една с друга, съобщи ДПА.

Съобщението идва в навечерието на влизането в действие през март на основополагащите правила на Европейски Съюз за цифровите компании, обхванати в Законодателния акт за цифровите услуги (Digital Services Act). Тяхната цел е да обезпечат онлайн сигурността на потребителите на услуги в интернет, предоставени от разнообразни снабдители.

Законодателният акт за цифровите услуги е ориентиран против разпространяването на нездравословно наличие, което е нелегално или нарушава изискванията за прилагане на онлайн платформите. Например това може да са изявления, с които се приканва осъществяването на геноцид.

Целта на разпоредбите е и да бъдат обезпечени главните права на европейските консуматори на онлайн услуги, измежду които и отбрана на персоналните им данни.

В случая с " Мета " измененията, който ще бъдат въведени, ще разрешат на потребителите в Европейски Съюз, Европейското икономическо пространство (ЕИП) и в Швейцария да употребяват доста от услугите американската корпорация, без това да докара до шерване на персоналните им данни в разнообразни онлайн платформи.

 

Например потребителите ще имат опция да употребяват информационното приложение " Facebook Месинджър " (Facebook Messenger), без да се постанова да имат профил във " Facebook ".

Тези, които са свързали профилите си в " Инстаграм " и " Facebook " ще имат опция да ги разделят.

Потребителите на услугите " Facebook маркетплейс " (Facebook Marketplace) и " Facebook гейминг " (Facebook Gaming) ще имат право да изберат достъп до тях, при който информацията за потреблението на тези приложения няма да бъде налична на главния им профил във " Facebook ". " Мета " обаче акцентира, че този избор ще докара до " понижаване на функционалността ".

Американската софтуерна корпорация разгласи, че " през идващите няколко седмици " ще стартира да изпраща известия на потребителите, ползващи нейните услуги в страните, в които се ползва Законодателният акт за цифровите услуги, съобщи Българска телеграфна агенция. Те ще получат насоки по отношение на опцията да прекратят връзката сред другите приложения на " Мета ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР