Американската търговска камара в България е взела решение за учредяване

...
Американската търговска камара в България е взела решение за учредяване
Коментари Харесай

Американската търговска камара в България връчи първите награди AmChampions

Американската комерсиална камара в България е взела решение за основаване на премиите „ AmChampion ”, с цел да може да отличи най-активните свои членове, чиято работа е съдействала за развиването на камарата, за реализиране на общи цели и да се усъвършенства бизнес климата у нас. Това се случи по време на Годишната среща на членовете й с посланика на Съединените американски щати у нас Херо Мустафа.

Поради пандемията връчените награди са за активността на членовете и организацията през 2020 година.

Критериите на асортимент включват количествени измерители с друга тежест, които правят оценка активността на членовете във връзка с няколко знака. За структуриране на критериите бе почерпен опит от други Американски камари в Европа, както се базира на личен разбор. Сред знаците са: присъединяване в създаване на позиции и мнения, дейни съ-председателите на комитети, финансов принос, издание на наличие на информационната платформа и други.

Победител в категория „ Малко и междинна компания “

е „ HR Consulting Partners “ .

Наградата бе връчена от Георги Александров, член на Борда на шефовете и ръководител на комитет „ Изследвания, нововъведения и стартъпи “ на Йоана Йорданова, ръководещ сътрудник на компанията.

Компанията е учредена през 2017 година и е фокусирана в наемане на личен състав, ръководство на работодателска марка, уелнес стратегии и други. Член е на камарата от 2020 година, като другият ръководещ сътрудник е Златина Кушкиева, която има дълготраен опит като съпредседател на комитет „ Човешки капитал и обучение “ на камарата (като член на висшето управление на други членове на организацията).

Другите номинирани в категорията са Американски университет в България, който е бил деен на събития, комитети и изявления и Адвокатска адвокатска фирма „ Боянов и Ко “, които способстваха за предлагането на Камарата за Национална тактика за изкуствен интелект през предходната година.

Победител в категория „ Корпоративни членове “

е адвокатско сдружение „ Пенков, Марков и сътрудници “.

Наградата връчи Оливие Маркет, президент на Камарата на Николай Цветанов, ръководещ сътрудник на сдружението.

Още с основаването си през 1990 „ Пенков, Марков и сътрудници “ е едно от водещите адвокатски адвокатски фирми у нас. Членове са на LEX MUNDI - международната асоциация на самостоятелните адвокатски адвокатски фирми. Член е на Американската камара от 2007 година и има важен принос за нейните позиции и мнения. През 2020 година те способстваха с още позиции, работа в комитети и събития.

Другите номинирани в категорията са Colliers International Bulgaria и „ Хилтън София “.

Победители в категорията “Големи корпорации “

е AES България .

Наградата бе връчена от Тони МакМъри, член на Борда на Камарата на Иван Цанков, изпълнителен шеф, AES България.

AES е най-големият вложители в България за последните 20 години. Компанията способства за стабилността на енергийната система на страна и за енергийната самостоятелност посредством уравновесено портфолио. С обща инвестиция за към 1,3 милиарда евро, 600-мегаватовата Топлоелектрическа централа „ AES Гълъбово “ е най-модерната топлоелектрическа електроцентрала в Югоизточна Европа.

Компанията е член от 2000 година и способства за развиването на тематиката „ Енергетика “ в организацията. Тя е дейна в събития, комитети и изявления. Нейн член на висшето управление е съпредседател на комитет „ Енергетика и минерални запаси “

Другите двама номинирани са IBM Bulgaria и „ Мерк, Шарп и Дом България “.

Победител в категория „ Член с максимален принос “ за 2020 година

„ Ернс и Янг България “ (Ernst & Young Bulgaria).

Компанията е била най-активна съгласно съвсем всички знаци на критериите за оценка.

Само през 2020 година EY Bulgaria е помогнала за построяването на позиции и мнения на Камарата, взела участие е в уебинари и срещи на комитети, както и е разгласила отчети, разбори и вести на информационната платформа на камарата. В допълнение, неин върховен началник е ръководител на Комитет „ Данъци и финанси “ на Американската камара.

Наградата бе връчена от Оливие Маркет на Николай Гърнев, ръководещ сътрудник на EY Bulgaria.

 

Американската комерсиална камара в България

(AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата стопанска система в България към този момент над 27 години. Тя сплотява над 300 американски, мултинационални и български компании с потвърдена известност.

Камарата членува в обединяването на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), сътрудник е на Търговската камара на Съединени американски щати (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон, както и поддържа Инициативата „ Три морета “ от 2019 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР