Американската помощ за Украйна ще изпрати послание, че няма да

...
Американската помощ за Украйна ще изпрати послание, че няма да
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна няма да бъде „втори Афганистан“

Американската помощ за Украйна ще изпрати обръщение, че няма да има " втори Афганистан ", съобщи в изявление за предаването " Среща с пресата " ( " Meet the Press " ) на американския ефирен канал Ен Би Си украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Необходимо е процесът на разпределяне на тази помощ да доближи крайната си точка, като след Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати бъде утвърдена и от Сената, добави президентът на Украйна.

Снощи долната камара на американския парламент утвърди законопроект за военна помощ на обща стойност 95 милиарда $, в която влиза и помощта за Киев. Сега тя би трябвало да бъде утвърдена и от Сената, с цел да може президентът Джо Байдън да подпише закона и той да влезе в действие, показва Ройтерс.

Зеленски добави, че утвърждението на помощта ще изпрати мощно обръщение и на Кремъл, че Съединени американски щати стоят зад Украйна и по този начин Киев има късмет за победа. Запитан за вероятността от мощно съветско нахлуване, украинският президент, съобщи, че страната му се приготвя за това. 

Той акцентира, че въоръжените сили на Украйна се нуждаят от оръдия с дълъг обхват и системи за противовъздушна защита, с цел да не не престават да губят хора на фронтовата линия.

" Искаме нашите войскови елементи да са изцяло оборудвани ", уточни още Зеленски, представен от Ройтерс.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР