Американската легенда в тениса Серина Уилямс обяви, че „обратното броене

...
Американската легенда в тениса Серина Уилямс обяви, че „обратното броене
Коментари Харесай

Серина Уилямс потвърди, че спира с тениса

Американската легенда в тениса Серина Уилямс разгласи, че „ противоположното преброяване е почнало “ до отдръпването ѝ от спорта.

„ Идва миг в живота, в който би трябвало да решиш да поемеш в друга посока. Този миг постоянно е сложен, когато обичаш толкоз доста обещано нещо. Боже, толкоз се любувам на тениса. Но в този момент, противоположното преброяване стартира. Трябва да се съсредоточвам върху това да бъда майка, моите духовни цели и да открия най-сетне друга, само че вълнуваща Серина. Ще се насладя на тези няколко последващи седмици “, написа 40-годишната 23-кратна шампионка в шампионатите от Големия шлем в Инстаграм.

Уилямс завоюва последния си трофей от Шлема през 2017 в Мелбърн, когато към този момент беше бременна с щерка си Олимпия.

Въпреки това, тя по този начин и не съумя оттогава-насам да добави 24-а корона, с което да изравни рекордьорката по оценки от най-висока категория в тениса Маргарет Корт. Последният ѝ опит по всяка възможност ще пристигна на домашния шампионат от Големия шлем в Ню Йорк по-късно този месец.

Серина Уилямс се появи на корав корт за първи път от година и половина в понеделник на шампионата в Торонто, където се поздрави с двусетова победа над Нурия Парисас Диас. Това бе първият й триумф на сингъл от Ролан Гарос 2021-а насам, преди цели 14 месеца.

Бившата номер 1 в света при дамите бе изиграла първия си дуел на сингъл след едногодишно неявяване заради травма при загубата в първи кръг на Уимбълдън през юни.

По-рано денем, Уилямс писа в септемврийското издание на Vogue, където бе на корицата, че ще „ еволюира отвън “ от спорта след US Open, където подвигна шест пъти купата.

„ За страдание, не бях подготвена да печеля Уимбълдън тази година. И не знам дали ще бъда подготвена да печеля в Ню Йорк. Но ще се опитам. И подгряващите шампионати ще бъдат занимателни. Знам, че някои от почитателите са си представяли, че заравнявам върха на Маргарет Корт в Лондон оня ден, по-късно го усъвършенствам в Ню Йорк, а след това на церемонията по награждаване с трофея споделям „ Ще се забележим още веднъж “. Разбирам го, хубави намерения са. Но не виждам напред към някаква гала или финален миг на корта. Изобщо не ме бива в сбогуванията, там съм най-лошата в света “, показа тя във Vogue.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР