Американската легенда в моторните спортове Кен Блок е загинал при

...
Американската легенда в моторните спортове Кен Блок е загинал при
Коментари Харесай

Легендарен рали пилот загина при катастрофа с моторна шейна

Американската легенда в моторните спортове Кен Блок е умрял при случай с моторна шейна в Юта. Инцидентът е станал на 2 януари. 55-годишният рали играч завоюва огромна известност и в YouTube с видеопоредицата си Gymkhana, написа Би Би Си.

Поредицата от 10 елементи, в които той прави смели спортни подвизи, му печели близо 2 милиона почитатели. Кен Блок е съосновател и на марката за облекло за скейт DC Shoes.

Hoonigan Industries, друга компания за облекло, която той притежаваше, удостовери гибелта на своя създател в изказване в Инстаграм в понеделник:

" Кен беше визионер, пионер и икона. И най-важното - татко и брачен партньор. Той ще ни липсва извънредно доста. "

Кен Блок е карал моторна шейна по стръмен скат в окръг Уосач, Юта, когато тя се е преобърнала и е паднала върху него. Починал е на място от получените контузии.

Рали играч от 2005 година, Кен Блок се е състезавал и в други спортове, в това число мотокрос, скейтборд и сноуборд. В канала му в YouTube милиони гледаха по какъв начин преодолява рискови трасета и трудности с разнообразни транспортни средства.

Американската рали асоциация съобщи, че е „ покрусена “ от новината за гибелта му. Колеги на състезателя също му отдадоха респект.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР