Американската култура на бързото хранене с основание се слави като

...
Американската култура на бързото хранене с основание се слави като
Коментари Харесай

Най-вредните храни в Америка

Американската просвета на " бързото хранене " с съображение се слави като един от най-вредните и калорични хранителни режими. Обработените, мазни, калорични и богати на сол, и захар храни в Съединени американски щати в действителност са толкоз известни, че Center for Science in the Public Interest се заема да направи черен лист на най-опасните. На техния декор Биг Мак и кофа от KFC наподобяват като салатка за вегани.

За препоръка Центърът дава рекомендация на американската Агенция по храните. Според нея, дневният целесъобразен банкет на възрастен човек е 2000 калории, 20 г наситени мазнини, 2300 мг сол и 50 г добавена захар .

Ето ги най-вредните американски храни, дружно с ресторантските вериги, които ги оферират, споделени от уеб страницата iflscience.com.

S`mores Pizookie с фъстъчено масло, (1580 калории)

Популярният десерт на ресторант BJ`s Restaurant & Brewhouse се състои от бисквитено тесто с шоколад, покрито с фъстъчено масло, маршмелоу примес и бонбони маршмелоу. Всичко това се пече и от горната страна се прибавя ванилов сладолед.

 Снимка 372084

Пиле с пармезан в жанр " пица " (1870 калории)

Това е специалитет на Cheesecake Factory - късчета пиле, оваляни в галета, се покриват с разтопен пармезан и сос маринара, а от горната страна се прибавя паста, сготвена със сметанов сос.

Мек баварски бретцел (1920 калории)

Това меко геврече тежи близо 700 грама и се сервира със сирене начо и горчица. Общото му наличие на сол е колкото количеството, което би трябвало да приемем за 4 дни съгласно рекомендациите.

Вампирско тако комбо (2040 калории)

Ресторантът Yard House е създател на тази убийствена композиция от такоси, пълнени със свинско, чорисо бекон, сметанов сос, гаукамоли, ориз и фасул.

 Снимка 372085

Deep Dish Buffalo Chicken Mac & Cheese (2320 калории)

59 грама мазнини едновременно ще получим, в случай че си поръчаме специалитета на Uno Pizzeria & Grill, колкото и простичко да звучи пиле с паста със сос от сирена.

Двоен SmokeShack, пържени картофки и шейк от фъстъчено масло (2240 калории)

Двойният бургер на Shake Shack ни носи 930 калории, а шейкът с фъстъчено масло - 890! Количеството захар в цялото комбинирано меню е 42 грама.

Гофрети с хрупкаво пиле със сос от мед и чипотле (2510 калории)

Препечи гофрети, върху които е поставено тлъсто парче пържено пиле, полято със сметанов сос. Към тях идват и бланширани пържени картофки, както и 40 г лой и 105 г захар. Чудно!

 Снимка 372086

Бурито за закуска (2730 калории)

Веригата за бързо хранене The Cheesecake Factory се е " отчела " с цели две ястия в черния лист с най-вредните храни на Америка. 73 грама мазнини и 4600 мг сол са нещата, които получаваме, с изключение на свръхкалории.

 Как да горим повече калории
Как да горим повече калории

Няколко потребни съвета

Както подсказва името му, утринното бурито е планувано за закуска. Ако решим да го пробваме, би трябвало да се храним още веднъж чак на идващия ден на обяд.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР