. “Американската космическа жигула – лунната ракета SLS, чиято основна

...
. “Американската космическа жигула – лунната ракета SLS, чиято основна
Коментари Харесай

SLS пак протече: американската космическа жигула отново не потегли към Луната

.

“Американската галактическа жигула ” – лунната ракета SLS, чиято съществена задача е да крепи работните места от програмата “космическа совалка ” и заради това е издигната с 50-годишни технологии, още веднъж не съумя да излети към Луната. Този път противоположното преброяване не съумя даже да доближи напреднал стадий – ракетата се продъни и протече още при започване на пълненето ѝ с течен водород.

Инженерите направиха всичко допустимо, с цел да овладеят теча отдалечено, само че след три опита се отхвърлиха. Нещо повече – наподобява, че той е откъм район, който е мъчнопроходим за техниците на стартовата площадка и може да се наложи връщане на ракетата в хангара. Междувременно се случи неуместна обстановка: откакто инженерите групово взеха решение да предлагат отсрочване на полета заради продължаващата липса на техническа подготвеност, шефът Чарли Блакуел-Томпсън ги пренебрегва и им заповяда да прегледат какви други варианти имат, с цел да може SLS да полети през днешния ден. Но такива нямаше…

Ако въпреки всичко по случайност казусът се окаже относително малък, последна опция за изстрелване през този месец има в понеделник. Или в най-краен случай вторник, само че тогава стартовият прозорец трае единствено половин час и ако предстартовите процедури отново се туткат поради зараждащи проблеми, елементарно може да бъде пропуснат.

Колкото повече SLS се отсрочва, толкоз по-голям късмет “Старшип ” да полети първи.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР