Американската космическа агенция НАСА тества своя нов лунен скафандър. Като

...
Американската космическа агенция НАСА тества своя нов лунен скафандър. Като
Коментари Харесай

НАСА тества нови скафандри, като ги обстрелва с огромно оръдие

Американската галактическа организация НАСА тества своя нов лунен скафандър. Като част от това начинание, инженерите би трябвало да... стрелят по прототипа.

Тестването се реализира с 12-метрово въздушно оръдие, чиято скорост е почти два пъти и половина от скоростта на звука. Целта е да се симулират извънземните рискове като удари от микрометеорити да вземем за пример.

" Ако обектът е под налягане, приключването на О2 може да бъде пагубно според от това какъв брой огромен и бърз е течът ", разяснява Майк Перейра от НАСА. " Този вид тествания са от значително значение за разнообразни галактически задачи, тъй че да се подсигурява надеждността на оборудването. "

Екипът също по този начин прави оценка и на строителни материали, които бъдещите астронавти биха могли да употребяват за създаване на непрекъснати жилища на Луната. Перейра и неговият екип към момента проучват събраните данни, с цел да дефинират кои са най-хубавите тъкани и материали, които галактическата организация ще употребява за идните си задачи " Артемида ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР