Американската космическа агенция (НАСА) публикува снимки на най-мощното слънчево изригване

...
Американската космическа агенция (НАСА) публикува снимки на най-мощното слънчево изригване
Коментари Харесай

НАСА засне едно от най-мощните слънчеви изригвания, което причини радиосмущения на Земята

Американската галактическа организация (НАСА) разгласява фотоси на най-мощното слънчево изригване за последните шест години, огнена мълния на повърхността на Слънцето, на 150 милиона километра, която беше толкоз мощна, че за малко прекъсна радиовръзката в някои елементи от Земята, написа The Guardian .

Използвайки Solar Dynamics Observatory, галактически уред, изстрелян през 2010 година, който непрекъснато следи интензивността на Слънцето, организацията снима блестящо оцветени изображения на феномен, прочут като изхвърляне на коронална маса.

Според НАСА това е слънчево изригване от клас X с най-голям интензитет, с капацитет да засегне радиокомуникациите, електрическите мрежи, навигационните сигнали и да съставлява риск за галактическите апарати и астронавтите.

Изригването аргументи прекъсване на електрозахранването в четвъртък, 14 декември, провокира радиосмущения в продължение на два часа в някои елементи на Съединени американски щати и на други места.

Центърът за прогнозиране на галактическото време на Националната администрация за атмосферата и океаните на Съединени американски щати назова детонацията необикновено събитие и " евентуално едно от най-големите слънчеви събития с радиовъздействие, регистрирани в миналото ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР