Американската космическа агенция (НАСА) обяви, че ще започне да организира

...
Американската космическа агенция (НАСА) обяви, че ще започне да организира
Коментари Харесай

НАСА изчисли колко струва хотелът в Космоса

Американската галактическа организация (НАСА) разгласи, че ще стартира да провежда туристически полети до 2020 година! Агенцията планира два полета годишно до Международната галактическа станция, с оптимален престой от 30 дни.

Най-интересна е цената на престоя - нощувката в МКС ще коства малко под 35 000 $. Макар на пръв взор сумата да наподобява голяма, тя е изненадващо ниска за тази услуга. Вижте разбивката на тази сума - най-големият разход е за системите за поддръжка на живота и за храните, които би трябвало да бъдат налични в Космоса.

- Щатски долар 11 250 (на ден) - за жилищна среда и тоалетна

- Щатски долар 22 500 (на ден) - за храна, въздух, подготвително съоръжение и други сходни

- Щатски долар 42 - за kWh

- Щатски долар 50 - за гигабайт интернет

- Щатски долар 105 - за една чанта багаж дневно

- Щатски долар 300 - за кг отпадък

„ Това е доста специфичен ден за нас, ние взехме решение да отворим МКС за търговски благоприятни условия, които до момента не са съществували. В космоса ще има място и за астронавти, и за частни лица ”, сподели Джеф Девит, началник на финансовия департамент на НАСА.

Първите търговски полети до МКС са планувани за началото на 2020 година. Планира се една от доковите станции да бъде заменена, тъй че да улесни скачването на търговски модули и капсули. В програмата за изпращане на туристи в космоса ще бъдат включени и частни компании. Астронавтът Кристина Кох съобщи, че сходно пътуване би било невероятно без присъединяване на частния бизнес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР