Американската корпорация за микропроцесори и инегрални схеми Intel предоставя на

...
Американската корпорация за микропроцесори и инегрални схеми Intel предоставя на
Коментари Харесай

INTEL дава 200 урока за български STEM център, Microsoft ще обучава учители

Американската корпорация за микропроцесори и инегрални схеми Intel дава на МОН 200 урока за STEM образованието, които страната ни ще употребява както за създаване на националния STEM център, по този начин и за подкрепяне на всички просветителни институции. Това става по силата на подписано съглашение сред софтуерния колос и Министерството на образованието и науката. Подписи под документа поставиха министър Галин Цоков и генералният управител за обучение на компанията на световно равнище Сиджем Ертем, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Срещата се състоя в границите на най-голямото ревю в света в областта на образованието - BETT 2024, което се организира в Лондон. Инициативата на Intel „ Skills for Innovation “ дава опция на педагозите да вкарат технологии, с цел да основат новаторски образователни прекарвания, които интензивно ангажират учениците във всякаква образователна среда – виртуална, онлайн или хибридна. С подписаното съглашение страната ни ще има достъп до част от ресурсите като първа стъпка за популяризирането ѝ и по-масово потребление в българските учебни заведения. В целия развой страните се ангажират и за партньорство по възстановяване на наличието на български език, с цел да бъде от оптималната помощ на учителите. „ Целта е до края на годината всяко българско учебно заведение да има STEM кабинет, а тази платформа е още една опция да въведем по-бързо планово основаното образование “, сподели министър Цоков.

Над 30 български учители ще бъдат пилотно подготвени за работа с инструментите на Майкрософт в образованието основани на изкуствения разсъдък. Това бе контрактувано по време на среща на проф. Галин Цоков с Кейт Максуел, общоприет управител на световно равнище в бранш обучение на Майкрософт. Обученията ще бъдат водени от шеф „ Образование “ на компанията за Африка, Централна, Източна и Южна Европа и Среден Изток Джей Ричардс-Хил, която също взе участие в диалога. Тя се ангажира да бъде в страната ни през идващия месец, а компанията и МОН ще работят и по организирането на взаимен уъркшоп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР