Американската корпорация Apple инвестира 5 млн. долара във фонд в

...
Американската корпорация Apple инвестира 5 млн. долара във фонд в
Коментари Харесай

Apple дари 5 млн. долара на пострадалите от урагани и други стихийни бедствия

Американската корпорация Apple влага 5 млн. $ във фонд в помощ на потърпевшите от урагани и други стихийни бедствия, заяви в петък Си Ен Ен.
По данни на медията сумата е постъпила по сметката на благотворителната организация Hand In Hand („ Ръка за ръка”), която ще разпредели средствата сред разлчни фондове. Целта на Apple е да помогне на пострадалите от урагана „ Харви”, който преди 2 седмици мина през американския щат Тексас. Освен това част от парите ще бъде заделена и за всички ощетени от опустошителния вихър „ Ирма”.
От Apple оповестиха още, че компанията към този момент е предоставила опция и на потребителите на своя онлайн магазин да трансферират средства непосредствено на „ Ръка за ръка”.
" От този уикенд всеки iPhonе, iPad или Mac консуматор, както и всеки собственик на личен компютър с достъп до iTunes може да прави директни дарения посредством App Store или iTunes ", разгласи тех колосът.
Това е второто огромна дарителска акция на Apple за последния месец. По-рано те отделиха други 3 млн. $ за Международния комитет на „ Червения кръст” за потребностите на потърпевшите от „ Харви”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР