Американската компания “Уолмарт (Walmart), която е собственик на най-голямата американска

...
Американската компания “Уолмарт (Walmart), която е собственик на най-голямата американска
Коментари Харесай

Уолмарт забранява продажбата на оръжие на лица под 21 години

Американската компания “Уолмарт ” (Walmart), която е притежател на най-голямата американска верига универсални магазини, разгласи, че вкарва възбрана за продажбата на всевъзможни оръжия и муниции на лица под 21 години в клоновете си. Това се показва в изказване, оповестено в сряда на формалния уебсайт на “Уолмарт ”.

Както излиза наяве от документа, управлението на компанията е решило " в светлината на последните събития " да преразгледа политиката си по отношение на продажбата на огнестрелни оръжия.

" В бъдеще ние ще вдигнем възрастовата граница за продажба на огнестрелни оръжия и муниции до 21 години ", означават от „ Уолмарт “ и дават обещание, че новите правила ще влязат в действие " допустимо най-скоро ".

Останалите нововъведения плануват „ Уолмарт “ да отстрани от уеб страницата си и изображенията на всички обекти, наподобяващи винтовки – даже и да става дума за играчки или пневматични оръжия. В същото време обаче компанията дава обещание да не прекратява предлагането на артикули за спортисти и ловци.

В изказването се припомня, че от 2015 година във всички магазини на „ Уолмарт “ към този момент е неразрешена продажбата на някои типове пушки, в това число и полуавтоматичните карабини AR-15 - най-разпространеното оръжие за „ цивилна “ приложимост в Съединени американски щати и най-често употребяваната пушка за всеобщи убийства в страната. Единственото изключение от правилото са клоновете на веригата в Аляска.

БГНЕС напомня, че в сряда президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани двете партии в Конгреса да се обединят към създаването на проектозакон, целящ предотвратяването на въоръженото принуждение и всеобщите стрелби в страната, в това число в учебните заведения. Той би трябвало да планува по-строги инспекции на тези, които желаят да купят оръжия, както и ограничения, които да не разрешават на душевен лабилните хора да имат оръжие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР