Американската компания Tesla ще започне доставките на електрическата спортна кола

...
Американската компания Tesla ще започне доставките на електрическата спортна кола
Коментари Харесай

Tesla обяви новия срок за излизането на пазара на спортния електромобил Roadster

Американската компания Tesla ще стартира доставките на електрическата спортна кола Roadster през 2025 година. Това заяви шефът на автомобилния производител Илон Мъск в обществената мрежа X.

" Сега коренно променихме конструкторските задания на новия електрически автомобил Tesla Roadster ", съобщи Мъск. По думите му, " тази кола няма да има аналози, в случай че въобще може да се назова кола. "

През 2018 година милиардерът сподели, че Roadster ще има " пакет варианти SpaceX ", който се планува да включва 10 дребни ракетни мотори. " Може с тях даже Tesla да може да лети ", сподели тогава той.

А през вчерашния ден Мъск удостовери, че обявената за пръв път през 2017 година спортна електрическа кола, ще бъде резултат от съдействието на Tesla и аерокосмическата компания SpaceX, която той също оглавява.

Очаква се Roadster да може да форсира от 0 до 60 благи (96,6 км) за по-малко от секунда - и това е " минимум забавният аспект " от всички (екстри), написа Мъск. А на уеб страницата на Tesla се споделя, че това ще е " най-бързият автомобил в света ".

Първоначално се предполагаше, че моделът Roadster ще се появи по пътищата още до 2020 година, само че тези проекти бяха изменени от пандемията от ковид. След това периодите за излизане на пазара бяха отсрочени за 2023 година - което също не се случи.
 И Tesla Roadster се отсрочва
И Tesla Roadster се отсрочва

Проблеми във веригите за доставки забавят производството на модела
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР